Seful CJ Neamt, suspendat din functie

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 15:33
1856 citiri
Seful CJ Neamt, suspendat din functie
Foto:Adevarul

Prefectul de Neamt, Mihai Archip, l-a suspendat marti din functie pe Vasile Pruteanu din functia de sef al CJ Neamt, in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este incompatibil, in urma unei sesizari facute de ANI.

"Vasile Pruteanu a fost suspendat in urma deciziei Curtii de Apel Bacau prin care acesta este declarat incompatibil, dar avand ca fundamente si alte cercetari aflate pe rol. Atributiile acestuia au fost preluate de vicepresedintele Mircea Pintilie, iar la Neamt sunt asteptati procurorii DNA care vor solicita ridicarea de documente de la CJ", a declarat jurnalistul George Harabagiu, care a realizat o investigatie despre acest caz pentru NewsIn.

Inca un pedelist va candida din partea USL la locale - presedintele CJ Neamt

Anterior, Harabagiu a explicat ca decizia lui Pruteanu de a pleca de la PDL la USL "nu are nicio legatura cu jocul politic pentru CJ Neamt". "Saptamana trecuta, Curtea de Apel Bacau a respins contestatia facuta de Vasile Pruteanu fata de o decizie a ANI, care il considera incompatibil. ANI a descoperit ca SC C&C FARM SRL, societate in cadrul careia fiica sa, Iulia Elena Pruteanu, detine calitatea de administrator, a facut afaceri cu CJ Neamt, primind contracte in mai multe institutii subordonate.

In urma deciziei Curtii de Apel prefectul urma sa il suspende azi din functie si, stiind, el a anuntat ca va pleca la USL. Dl Pruteanu, din informatiile pe care le detin, pe surse, are in urma plangerii ANI si doua dosare penale deschise de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, nemaivorbind de falsul in declaratiile de interese. Acesta este contextul plecarii acestuia din PDL", a explicat jurnalistul nemtean.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Neamt, democrat-liberalul Vasile Pruteanu, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca se va inscrie in PNL si va candida din partea USL pentru un nou mandat la alegerile din iunie.

"Am siguranta ca, alaturi de USL, voi putea implementa toate proiectele pe care le-am inceputul in judetul Neamt", a spus Pruteanu.

Pe 25 noiembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau in cazul presedintelui CJ Neamt, Vasile Pruteanu, pentru indicii privind posibile infractiuni de conflict de interese si fals in declaratii.

Astfel, Pruteanu in calitate de sef al CJ Neamt ar fi dat curs aprobarii achizitiilor de medicamente si materiale sanitare, in valoare de 512.149 Lei (aproximativ 118.828 Euro), de catre CJ Neamt si unitatile subordonate acestuia, de la S.C. C&C FARM S.R.L., societate in cadrul careia fiica sa, Iulia-Elena Pruteanu, este administrator. In perioada 2010 - 2011, Pruteanu ar fi aprobat un numar de 27 contracte cu S.C. C&C FARM S.R.L., in vederea achizitionarii de medicamente si materiale sanitare.

De asemenea, ANI a constatat indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii in cazul presedintelui CJ Neamt ca urmare a nedeclararii adevarului obiectiv, in declaratiile de interese depuse la data de 11.10.2010 si 14.06.2011, cu privire la contractele de achizitie incheiate, in perioada 2010 - 2011, de catre fiica sa, in calitate de administrator in cadrul S.C. C&C FARM S.R.L., cu mai multe unitati din subordinea Consiliului Judetean Neamt.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Vasile Pruteanu suspendat functie, #presedinte CJ Neamt suspendat , #stiri politice