Seful Fiscului are participatii la 9 firme

Duminica, 18 Ianuarie 2009, ora 15:22
3503 citiri
Seful Fiscului are participatii la 9 firme

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a mentionat in declaratia de avere ca are conturi in lei, euro, dolari si lire sterline, participatii la 9 firme, precum si un apartament in Arad, iar sotia sa are un apartament in Bucuresti si bijuterii de circa 20.000 euro.

Potrivit declaratiei publicate pe pagina de internet a Ministerul Finantelor Publice, Sorin Blejnar mai are si imprumuturi acordate in nume personal de 300.000 lei.

Seful ANAF a mai declarat ca are doua conturi curente sau carduri de aproape 60.000 lei, un cont curent de 140.000 euro si altul de 2.099 lire sterline, trei depozite de peste jumatate de milliard lei, un depozit de peste 113.000 euro si altul ce depaseste 151.000 dolari, o asigurare de viata de 28.364 lei si un plasament de 615 lei intr-un fond de investitii.

Blejnar a mentionat in declaratia de avere ca "majoritatea sumelor de mai sus provin din vanzarea unui apartament in Bucuresti, vanzare efectuata in data de 06.02.2007 contra sumei de 140.000 euro si a unui teren situat in municipiul Arad in data de 23.06.2006 contra sumei de 2.089.197 lei".

Sorin Blejnar detine un apartament de 77,3 mp in Arad, iar sotia sa a dobandit, anterior casatoriei, un altul de 77,6 mp in Bucuresti. De asemenea, sotia sefului ANAF, Andreea Blejnar, are bijuterii in valoare de 15.000-20.000 euro.

Seful Administratiei Fiscale are un cupon la SC Banat Turism SA si actiuni la opt companii listate la bursa, iar sotia sa are un cupon la Neptun Olimp SA si parti sociale si un imprumut acordat in nume personal de 154.772 lei la SC Tetacons SRL.

Potrivit declaratiei de avere, Blejnar nu are datorii.

Familia Blejnar a obtinut venituri din salarii si dobanzi bancare in 2008. Din activitatea de la Garda Financiara, Sorin Blejnar a obtinut un venit anual de 104.163 lei, iar sotia sa a castigat 166.835 lei din activitatea desfasurata in cadrul unei societati civile de avocatura.

Sorin Blejnar este membru in cadrul a doua asociatii de vanatoare si pescuit si membru inactiv in Camera Consultantilor Fiscali si CECCAR. El a fost suspendat la cerere din sindicatul national al functionarilor publici.

Potrivit declaratiei de interese, seful ANAF nu este membru al niciunei formatiuni politice.

In 6 ianuarie 2009, premierul Emil Boc l-a numit pe Sorin Blejnar ca presedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF. Sorin Blejnar este fostul comisar general al Garzii Financiare si a fost una dintre propunerile filialei PDL Arad pentru o functie de secretar de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#avere sel ANAF, #declaratie avere Blejnar, #avere Sorin Blejnar , #stiri politice
Comentarii
S
Sorin Pleshcaru
rank 1
F
Fiscalistu furios
rank 1
Din activitatea de la Garda Financiara, Sorin Blejnar a obtinut un venit anual de 104.163 lei,