Senatul e blocat de o saptamana

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 10:07
797 citiri
Senatul e blocat de o saptamana

Lucrarile plenului Senatului ar putea inregistra, miercuri, un nou blocaj, dupa ce si cu o zi in urma, dar si saptamana trecuta nu s-a putut discuta niciun proiect din cauza neaprobarii unei ordini de zi.

Liderul grupului parlamentar PD-L din Senat, Traian Igas, a cerut, miercuri, in deschiderea sedintei de plen, o pauza de consultari cu toti liderii de grup pentru stabilirea ordinii de zi.

Marti, senatorii au respins ordinea de zi propusa de Biroul Permanent.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a facut un apel catre liderii grupurilor parlamentare in vederea deblocarii situatiei din Senat, precizand ca principalul sau interes este ca senatorii "sa legifereze".

"Doresc sa incercam ca azi sa si legiferam. (...) Pe ordinea de zi avem 21 de puncte, unele cu termen de adoptare tacita, altele organice. Nu am intentia sa modific cutuma - noi, in fiecare zi de luni, incercam sa dam un vot pe proiectele de legi organice. Proiectul ordinii de plen de azi, aprobat de Biroul Permanent, contine prioritati legislative, inclusiv la nivelul Executivului, fiind vorba de foarte multe Ordonante de Urgenta si proiecte ale Guvernului", a declarat Geoana.

Ulterior, in timpul intrebarilor si interpelarilor, Mircea Geoana a supus la vot programul de lucru de miercuri al Senatului, care a fost aprobat, cu 46 de voturi pentru, desi senatorii din grupul parlamentar al PD-L, prezenti in sala de plen, au protestat.

Blocajul din Senat dureaza de o saptamana.

Miercurea trecuta, lucrarile in plenul Senatului s-au blocat dupa ce presedintele Camerei superioare, Mircea Geoana, nu a supus la vot introducerea pe ordinea de zi a plenului a solicitarii democrat-liberalilor de revocare a sa din functie, iar agenda sedintei propusa de Biroul Permanent a fost respinsa.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#blocaj Senat ordine zi, #Senat blocaj legi , #stiri politice