Serban Mihailescu poate fi cercetat penal

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 11:13
1849 citiri
Serban Mihailescu poate fi cercetat penal
Foto: Realitatea TV

Senatorii au decis miercuri prin vot secret sa isi dea avizul in privinta inceperii urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu.

Din 108 senatori prezenti, in favoarea cererii Parchetului au votat 77 de senatori, 29 impotriva iar 2 voturi au fost anulate, a anuntat presedintele Senatului, Mircea Geoana.

PD-L si PNL au declarat foarte clar ca vor vota pentru inceperea urmaririi penale, in schimb UDMR nu si-a precizat public punctul de vedere iar PSD a anuntat ca "nu va obstructiona justitia".

Senatorul Serban Mihailescu nu a fost prezent la sedinta Senatului. Prin dispozitia de miercuri, el va fi pus la dispozitia anchetatorilor si va putea fi trimis in judecata.

"Asteptam dosarul pentru continuarea procedurilor judiciare", au declarat pentru NewsIn oficialii DNA.

Plenul a trebuit sa decida miercuri daca da curs cererii trimise de procurorul general in iulie 2008, Laura Codruta Kovesi, care a solicitat atunci avizul senatorilor pentru inceperea urmaririi penale a fostului secretar general al guvernului Nastase, acuzat de fapte de coruptie intr-un dosar al DNA.

Senatul a amanat de mai multe ori luarea unei decizii, de la inceputul actualei legislaturi, unul dintre motive fiind starea de sanatate a lui Serban Mihailescu.

Nici Comisia juridica din Senat nu a facut nicio recomandare plenului, deoarece votul membrilor sai a fost de 4 la 4 in favoarea si impotriva urmaririi penale, iar o hotarare pro sau contra avea nevoie de minimum 6 voturi.

"N-am putut sa-mi sustin vinovatia in fata comisiei", a spus Mihailescu, contactat telefonic de Antena 3. Senatorul a adaugat ca va contesta procedura la Biroul Permanent al Senatului si ca nu este deloc ingrijorat in legatura cu ce i se poate intampla.

DNA a cerut avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Dosarul a fost deschis in urma denuntului facut de fostul consilier al lui Mihailescu, Fanel Pavalache. Cel din urma a fost arestat in 2002, in primul mare dosar de coruptie si a fost condamnat la sase ani de inchisoare, in 2004, fiind eliberat conditionat in iunie anul trecut.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Serban Mihailescu aviz, #aviz Micki Spaga, #aviz senat instanta , #stiri politice