Stolojan: Discutiile despre ruperea coalitiei sunt contraproductive

Joi, 27 August 2009, ora 20:30
1351 citiri
Stolojan: Discutiile despre ruperea coalitiei sunt contraproductive

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a afirmat joi ca solicitarea liderului PSD Mircea Geoana, ca PD-L sa spuna deschis daca vrea sa scoata PSD de la guvernare, arata ca Romania este in campanie electorala, iar acest lucru influenteaza negativ actul de guvernare.

Theodor Stolojan s-a declarat preocupat de faptul ca miza alegerilor prezidentiale influenteaza eficienta guvernarii si capacitatea Romaniei de a depasi criza economica.

"Eu mi-am mai exprimat opinia ca activitatea Guvernului este o problema. Daca sunt oameni care sunt dispusi ca, pe langa criza economica, sa intram si intr-o criza politica.

Daca PSD iese de la guvernare, Executivul ramane sa gestioneze treburile curente, dar incapabil sa mai treaca o singura lege prin Parlament, sa astepte ce? Alegerile anticipate? Aceste discutii sunt contraproductive", a declarat Stolojan.

Democrat-liberalul apreciaza ca afirmatii precum cele facute de Geoana la Lapusele arata cum campania electorala risca sa devina principala preocupare a unor politicieni in detrimentul situatiei economice dificile a tarii.

"Romania se afla, din pacate, in campanie electorala. Punctul meu de vedere, pe care l-am afirmat si la sedinta Biroului Permanent National, este ca guvernarea trebuie sa fie eficienta, sa adopte masurile care se impun", a apreciat prim-vicepresedintele PD-L.

Intrebat daca vede o detensionare a relatiilor dintre PSD si PDL dupa alegerile prezidentiale, Stolojan a raspuns: "Dupa alegeri putem discuta din nou multe probleme. Romania nu a iesit inca din criza, somajul este in crestere.Iesirea din criza va fi mai dificila decat in alte tari si datorita campaniei electorale".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat joi, in satul Lapusele, Maramures, ca daca liderii PDL nu mai au nevoie de PSD la guvernare sa fie "barbati" si sa spuna, sa faca Guvernul pe care si-l doresc, dar sa nu incerce sa-i provoace pe cei de la PSD sa plece de la putere.

In contextul unei discutii despre intentia lui Emil Boc ca Executivul sa-si asume raspunderea pe legile educatiei, Geoana a spus ca aceasta intentie este de fapt o strategie a presedintelui prin care incearca "sa provoace PSD pentru o rupere a coalitiei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Theodor Stolojan, #discutii contraproductive, #scoatere PSD guvernare , #stiri politice