Topul politicienilor cu cele mai multe bijuterii

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 15:16
3681 citiri
Topul politicienilor cu cele mai multe bijuterii
Foto: Ziarul Financiar

Politicienii romani au bijuterii de sute de mii de euro, potrivit declaratiilor de avere facute publice de acestia. Ce detin mai marii statului nostru? Inele cu diamant, coliere, lantisoare din metale pretioase sau ceasurile scumpe.

In topul politicienilor cu cele mai multe bijuterii, lider este deputata PSD Oana Niculescu Mizil. Nepoata fostului lider comunist Paul Niculescu Mizil, casatorita cu un om de afaceri libanez, are bijuterii in valoare de 850.000 de euro.

"Eu imi tin bijuteriile la Beirut, nu la Bucuresti. Nu prea le port aici, ca nu am unde sa le port, cu exceptia unui inel cu diamant de 5 carate, pe care l-am primit de la sotul meu la aniversarea a 13 ani de la casatorie", a declarat Oana Niculescu Mizil, pentru Puterea.

Bijuteriile sale favorite sunt inel cu diamant negru, de la matusa sa si pe care spune ca il va da fetei sale si un inel primit, de data aceasta, de la bunica.

Deputatul PD-L Cristian Boureanu detine impreuna cu sotia numeroase bijuterii cu diamante si din aur, dar si ceasuri, toate in valoare de 380.000 de euro. Intrebat despre caseta de bijuterii bogata, Boureanu sustine cu nu trebui sa prezinte interesul presei, atat timp cat Agentia Nationala de Integritate nu are vreun raport asupra sa.

"Vreau sa va spun ca nu ma intereseaza subiectul! Eu am cea mai completa declaratie de avere, mi-am facut datoria catre tara, iar ca sa va convingeti ca ce se afla acolo e in regula, va pot spune ca, spre deosebire de altii, asupra mea nu exista vreun raport al ANI (Agentia Nationala de Integritate - n.r.)".

La randul sau, senatorul PD-L Gabriel Mutu are bijuterii si ceasuri in valoare de 170.000 de euro. Bijuterii de peste 100.000 de euro au si Madalin Voicu si Raul-Victor Surdu-Soreanu de la PSD.

Desi este recunoscuta pentru eleganta sa, Elena Udrea ar putea obtine doar 50.000 de euro vanzandu-si bijuteriile. Ultima bijuterie a Elenei Udrea a fost dobandita in anul 2009.

Elena Udrea este insa depasita in valoarea accesoriilor de Adriean Videanu, care si-a evaluat colectia de bijuterii la suma de 183.000 de euro, mai mult decat valorile bijuteriilor tuturor celorlalti membri de Cabinet la un loc, dupa cum reiese din declaratiile lor de avere.

Sebastian Vladescu are ceasuri diverse in valoare de aproximativ 55.000 de euro, Catalin Predoiu, ceasuri de 15.000 de euro si bijuterii de 18.000 euro, Radu Berceanu a evaluat bijuteriile sotiei la 15.000 de euro, Gabriel Oprea la 10.000 de euro, iar Daniel Funeriu a mentionat in declaratia de avere 10.000 de euro la categoria "podoabe".

Emil Boc, Marko Bela, Vasile Blaga, Teodor Baconschi, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Gabriel Sandu, Mihai Constantin Seitan, Cseke Attila si Mihail Dumitru nu au bijuterii pe care sa le fi mentionat in declaratiile de avere.

Din tabara PNL, un iubitor de ceasuri e Teodor Melescanu, care detine o gama mai larga: Rolex, Mont Blanc, Constantin Vacheron, Omega. Toate ceasurile sale valoreaza 14.500 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#bijuterii politiceni, #bijuterii declaratie avere , #stiri politice