Turcan despre Ponta: "Habarnist, dar cu mult tupeu"

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 21:16
1707 citiri
Turcan despre Ponta: "Habarnist, dar cu mult tupeu"
Foto: stiri.rol.ro

Vicepresedintele PD-L Raluca Turcan sustine ca liderul social democrat Victor Ponta vorbeste pe subiecte pe care nu le stapaneste, facand referire la prestatia pesedistului de marti seara din cadrul unei emisiuni televizate pe tema Legii Educatiei.

In sprijinul afirmatiei sale, Turcan a prezentat pe blogul sau raspunsul lui Ponta la solicitarea unui profesor de a mentiona cateva amendamente PSD la Legea Educatiei.

Momentul a fost descris de Turcan drept "o intamplare neplacuta pentru un lider al Opozitiei petrecuta ieri seara (n.r marti seara) la unul dintre talk-show-urile ale carui scaune sunt infinit mai familiare liderului PSD, decat scaunele de la Parlament".

Turcan scrie ca "domnul presedintele al PSD s-a confruntat cu unul dintre profesorii aceia pe care spune ca-i reprezinta atunci cand blocheaza cu lunile (fie din guvern, fie din Parlament) dezbaterea Legii Educatiei. Profesorul, cu un enorm bun simt, a intrerupt retorica liderului PSD si l-a rugat sa-i spuna doua trei amendamente la legea Educatiei".

Democrat liberala sustine ca raspunsul lui Ponta a scos in evidenta lipsa sa de pregatire pe temele pe care le abordeaza in mod public.

"Tacere de o secunda. Mimica stresata. Si un morman de vorbe aruncate in gol, praf in ochii interlocutorului, profesor care vroia sa stie concret si simplu ce stie domnul presedinte PSD despre legea pe care o propovaduieste prin toate studiorile tv. A fost un croseu care a inchis un meci la care campionul social-democratiei venise (ca de obicei de altfel, habarnist, dar cu mult tupeu)".

In final Raluca Turcan precizeaza ca " acesta este doar un singur infim exemplu pentru care avem nevoie cu totii - incepand cu profesorul de aseara si terminand chiar cu Victor Ponta - de un stopjoc demagociei politicianiste in urmatoarele 45 de zile pentru a aproba 3 legi esentiale economic si a trece peste criza economica din ultimii doi ani. Ce zici Victor Ponta, crezi ca poti face tu atata lucru?"

Turcan a postat si o parte a scriptului emisunii "Ora de foc", difuzata la Realitatea Tv, la care a fost invitat presedintele PSD, Victor Ponta.

Oana Stancu: Dumneavoastra ati identificat care ar fi interesul national, dupa ce l-ati auzit in atatea exprimari?

Daniel Petriceanu: Eu, nu.

Victor Ponta: Eu, da. Imi dati voie sa va spun ce inteleg eu prin interes national, ca va raspund in doua cuvinte: educatie si sanatate.

Daniel Petriceanu: Ca sunt eu aici.

Victor Ponta: Nu, nu stiam. Iertati-ma, o spun des. De fapt, cred ca o spun liderii de stanga din Europa. Daca vrei sa ai viitor, bun, facem poduri, facem fabrici, dar daca vrei sa existi ca tara si ca natie, trebuie sa investesti in educatie si in sanatate.

Oana Stancu: Intrebarea, domnule profesor.

Daniel Petriceanu: Cred ca ar trebui sa nu mai avem ambitii de partid, astfel incat sa dam legea partidului, ci trebuie sa avem legile noastre, ale oamenilor, iar pentru noi, profesorii, vreau sa va intreb, daca puteti sa-mi enumerati, nu sa intreb, de fapt sa va rog sa-mi enumerati cateva din amendamentele pe care le aveti la legea educatiei propusa de catre guvern.

Oana Stancu: Doua semnificative, domnule Ponta.

Victor Ponta: Sunt mai multe, iertati-ma.

Oana Stancu: Stiu ca sunt mai multe.

Victor Ponta: In primul si in primul rand, ca sa fie foarte clar si sa rezolvam si problema aceasta, ideea de segregare pe criterii etnice este o idee total gresita. Nu cred ca Universitatea Babes-Bolyai trebuie despartita, indiferent ca suntem noi la guvernare cu UDMR. Putem sa guvernam cu UDMR, nu sunt un sovin, un...

Emil Hurezeanu: Domnule Ponta, dumneavoastra nu tineti cont ca interesul national poate sa fie si interes binational sau conational?

Daniel Petriceanu: Nu, domnule, nicio legatura.

Victor Ponta: Eu ii consider pe maghiari facand parte, totusi, din aceasta tara si aaa trebuie sa fie. Doi, pactul pe educatie semnat de toate partidele, exact cum ati spus dumneavoastra, si de sindicate, a prevazut un deziderat: 6% din PIB. Nu am reusit sa-l atingem intotdeauna. Sa-l scoatem din lege este o mare greseala. Trei, sa schimbi autonomia universitara si sa spui ca un ministru poate sa schimbe rectori, este o greseala. De ce va spun ca este o greseala? O sa ajungem noi in 2012 si ministrul nostru al educatiei o sa spuna: domnule Ponta, stati sa-i schimb si eu pe rectorii de la PD-L, ca daca asa spune legea lor. Creezi un precedent extrem de periculos.

Emil Hurezeanu: Dar daca ministrul s-ar numi mereu Spiru Haret, inteleg, dar nu prea este cazul.

Victor Ponta: Cred ca va referiti la Spiru Haret si nu la universitate.

Emil Hurezeanu: Nu, ma gandesc la acel Spiru Haret....

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#PDL raluca Turcan, #Victor Ponta PSD , #stiri politice