Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

TV Ziare.com Vlad Oprea: Sinaia o sa arate ca Monte Carlo

Vineri, 07 August 2009, ora 17:43
4695 citiri
TV Ziare.com Vlad Oprea: Sinaia o sa arate ca Monte Carlo

Primarul Vlad Oprea isi doreste ca Sinaia sa arate precum celebrul Monte Carlo, intr-un viitor nu se stie cat de apropiat. Pana atunci, insa, turistii au parte de o veste proasta: gara din Sinaia s-ar putea inchide.

"Am un model spre care tinde Sinaia, este vorba despre Monte Carlo. E adevarat ca distanta este mare, dar acesta este modelul", a declarat Vlad Oprea la Televiziunea Ziare.com.

Oprea spune ca exista un punct comun intre cele doua orase: cazinoul din Sinaia este creat dupa modelul celui din Monte Carlo.

Pentru ca Sinaia sa ajunga ca Monte Carlo, e nevoie in primul rand de repararea strazilor, spune primarul cunoscutei statiuni de pe Valea Prahovei, facand un scurt bilant: daca pana in 2004, s-au reparat doar trei strazi, in mandatul sau au fost reparate 70% din strazi.

O a doua directie de dezvoltare a turismului in Sinaia o reprezinta crearea de locuri de agrement, sustine primarul Oprea, referindu-se la planurile de modernizare a partiilor, construirea unui nou telescaun si construirea unui Aqua Park. Mai mult, exista investitori interesati de organizarea unor scoli de echitatie.

"Am finalizat o licitatie pentru construirea unui nou telescaun modern de 4 locuri, cu o capacitate de 1.700 de persoane pe ora si suntem in proceduri pentru modernizarea partiei care face legatura intre cota 1.400 si Sinaia", mai spune Oprea.

In ce priveste patinoarul din Sinaia, primarul spune ca nu isi permite sa il deschida si vara, deoarece costurile sunt prea mari.

Elena Udrea a fost prea mult pe litoral

In ceea ce priveste relatia cu Ministerul Turismului si cu ministrul Elena Udrea, primarul liberal spune ca are o colaborare buna.

El subliniaza insa ca acordarea de fonduri europene nu este facila, in conditile in care toate proiectele trebuie cofinantate in proportie de 60%, iar primaria nu are fonduri. Primarul declara ca a cerut Ministerului Turismului sa modifice legea in asa fel incat adiminstratia locala sa poata accesa fondurile.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze ministrului Turismului, primarul orasului Sinaia a raspuns: "Cred ca s-a dus prea mult in Bucovina si a alergat prea mult pe la mare, ar fi trebuit sa fie prezenta si pe Valea Prahovei. Ne dorim un program 'Iarna pe Valea Prahovei' si am prezentat problemele orasului la minister. Cred ca Valea Prahovei merita mai mult, este cea mai frumoasa localitate montana din Romania", spune primarul.

Un alt proiect pe care il are in plan Oprea este "Perla Carpatilor", care este pregatit sa fie depus la minister. Acesta presupune modernizarea partiilor "Drumul de vara", "Carp" si montarea de tunuri de zapada pe partii.

La finalizarea acestui proiect, Sinaia poate rivaliza cu alte statiuni din Europa, crede primarul, adaugand ca raspunsul de la Ministerul Turismului privind proiectele sale a fost favorabil, insa spera ca totul sa nu ramana doar la stadiu declarativ.

Primarul mai spune ca in cadrul Olimpiadei de Iarna din 2013, in Sinaia vor avea loc doua probe, cea de slalom urias si de snowboard.

Daca CFR nu rezolva problema garii din Sinaia, o vom inchide

In ceea ce priveste problema garii din oras, care nu corespunde standardelor, primarul sustine ca problema trebuie rezolvata de CFR. In caz ca aceasta companie nu va actiona, primarul ameninta chiar cu inchiderea garii.

"Da, cu gara din Sinaia este o mare problema, cei de la CFR au primit numeroase amenzi pentru ca nu corespunde standardelor. Chiar ieri (miercuri - n.r.) am avut o discutie telefonica foarte dura cu directorul CFR pe tara. Daca nu se rezolva, vom dispune inchiderea garii", ameninta primarul.

Edilul precizeaza ca o alta problema a orasului sunt ursii care vin sa caute mancare in zonele locuite sau sunt agresivi. Oprea a declarat ca in prezent exista aproximativ 60 de ursi care creeaza probleme si 25 dintre ei au fost stransi si relocati. Aceasta este insa doar o solutie de moment, mai sustine Oprea.

"De anul viitor, vrem sa facem un proiect comun cu Romsilva pentru a crea o rezervatie, iar oamenii sa vina sa ii viziteze in mediul lor", a mai spus Oprea, adaugand ca cei care dau de mancare ursilor sunt amendati, unii dintre ei fiind chiar dati exemplu negativ in ziarul local.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Vlad Oprea primar Sinaia, #Sinaia Monte Carlo, #gara Sinaia inchidere , #stiri politice