Udrea: Membrii "Comisiei Vanghelie" dovedesc o crasa necunoastere a legii

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 21:47
2241 citiri
Udrea: Membrii "Comisiei Vanghelie" dovedesc o crasa necunoastere a legii
Foto: Reuters

Ministrul Turismului, Elena Udrea, ii acuza pe membrii Comisiei speciale de ancheta ca dovedesc "nu doar rea-credinta, ci si o crasa necunoastere a legii", replicand astfel declaratiei presedintelui forului, Ludovic Orban, ca ministrul nu ar respecta Constitutia si Legea raspunderii ministeriale.

"Comisia Vanghelie, condusa de Ludovic Orban, a reusit sa demonstreze din nou, pentru a nu stiu cata oara, ca unicul ei scop este acela de a fabrica acuzatii penale la adresa mea pentru fapte care nu exista. Deoarece nu au gasit nicio incalcare a legii care sa-mi poata fi imputata in activitatea de ministru, membrii comisiei incearca sa ma acuze acum de nerespectarea Constitutiei, a Legii raspunderii ministeriale si a regulamentului Camerei Deputatilor, in conditiile in care am respectat intocmai si prevederile acestor acte normative", precizeaza Elena Udrea, intr-un comunicat de presa.

Udrea sustine ca, "in elanul lor" de a forta discreditarea ei, membrii "Comisiei Vanghelie" dovedesc din nou "nu doar rea-credinta, ci si o crasa necunoastere a legii", precizand ca o eventuala incalcare a Constitutiei sau a regulamentului unei institutii, "fie ea si Camera Deputatilor", nu atrage dupa sine sanctiuni penale.

Ministrul Turismului declara, din nou, ca aceasta Comisie de ancheta functioneaza "ilegal si abuziv, cu nesocotirea", invocand mai multe articole din Regulamentul Camerei Deputatilor si din Hotararea de constituire a Comisiei.

"Bazandu-se pe majoritatea pe care o formeaza in Parlament, PSD si PNL au ajuns sa stabileasca, prin vot, ca au dreptul sa incalce legea. Tot PSD si PNL decid, de pe fotolii de senatori si deputati, ce e legal sau ilegal, ce este corect sau incorect in Romania, ignorand astfel justitia si toate celelalte institutii ale unui stat democratic", isi incheie Elena Udrea replica la declaratiile presedintelui Comisiei de ancheta.

Deputatul PNL Ludovic Orban a inaintat Comisiei Udrea o solicitare de demarare a procedurilor de incepere a urmaririi penale impotriva ministrului Turismului, pe care o acuza de incalcarea Constitutiei si Legii raspunderii ministeriale, aratand ca cererea ar putea fi atasata raportului final.

Liberalul Ludovic Orban a precizat miercuri ca, in calitate de presedinte al Comisiei de ancheta ce vizeaza Ministerul Turismului, a solicitat forului demararea procedurilor de incepere a urmaririi penale impotriva ministrului Turismului, Elena Udrea, pentru refuzul acesteia de a se prezenta la audieri si de a furniza in termen legal documentele solicitate de parlamentari, acuzand-o ca a prezentat "cu rea credinta date inexacte privind activitatea ministerului".

Cererea lui Orban vizeaza incalcarea, de catre ministrul Turismului, a articolului 111 din Constitutie, prin care Guvernul este obligat sa prezinte informatiile si documentele cerute de comisiile parlamentare, la solicitarea acestora, iar membrii Executivului sunt obligati sa participe la lucrarile comisiei daca li se solicita prezenta, dar si incalcarea legii privind responsabilitatea ministeriala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Udrea comisie ancheta Orban, #Udrea lege comisie ancheta , #stiri politice