Un politruc pentru BNR

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 08 Octombrie 2009, ora 12:21
8184 citiri
Un politruc pentru BNR
Fotomontaj: Ziare.com

Ultima reduta de profesionalism din Romania a cazut in fata ofensivei politrucilor incompetenti, dar mustind de tupeu.

Bogdan Olteanu se pregateste sa navaleasca triumfator in BNR, ca viceguvernator, in locul lui Eugen Dijmarescu. Iata deci primul exemplu senzational din oferta de tehnocrati a lui Crin Antonescu.

Ce-o sa faca Bodgan Olteanu la BNR? Relatii internationale, rezerve valutare si statistica, a explicat presedintele comisiei buget finante din Camera Deputatilor. Dl. Dijmarescu se ocupa de operatiuni de piata ale BNR.

Si ce-l califica sa ia locul unui doctor in economie? Este jurist cu un masterat in finante banci, la fel ca alte sute, poate mii de alti romani. E drept, niciunul dintre acestia nu a fost precum dl. Olteanu membru in comisia de privatizare a BCR, activitate pentru care a incasat vreo 60 de mii de lei.

Banii ca banii, dar va dati seama ce experienta de profesionist a capatat? Cu mult mai mare decat, sa zicem, Daniel Daianu, considerat insuficient de competent pentru un loc in consiliul de administratie al BNR. Altfel statea treaba daca dl. Daianu privatiza BCR si era jurist cu master in finante banci, nu vreun prapadit de doctorat, nu-i asa?

Mugur Isarescu a simtit ofesiva politrucului cu tupeu si a incercat sa o respinga: "Astept (in CA - n.r.) specialisti care sa aiba experienta bancara si nu de orice gen, ci experienta internationala. BNR este integrata in proportie de 70% in sistemul bancilor centrale europene", le-a spus guvernatorul parlamentarilor din cele doua comisii de finante-banci.

L-a primit pe Bogdan Olteanu. Peste ochi.

Vorba guvernatorului a contat cu mult mai putin decat discutia de doua ore, intre patru ochi, intre cei doi combinatori notorii, vechi prieteni si colaboratori, Viorel Hrebenciuc si Bogdan Olteanu. Care e partea d-lui Hrebenciuc din acest targ vom afla, probabil, la un moment dat. Partea lui Bogdan Olteanu este insa certa: salariul lunar de 10 mii de euro pe care i-l asigura postul de la BNR. Schimba omul liga.

Si tot cu dl. Hrebenciuc a negociat Bogdan Olteanu si minunata lege care i-a permis liberalului sa patrunda in legislativ desi nu-si castigase colegiul. La fel de merituos paseste el acum si in BNR.

De la inaltimea masterului sau va fi cu siguranta la egalitate cu doctorii in economie pe care-i va avea in jur in consiliul de administratie al BNR. Iar in fata experientei sale de combinator smecher paleste, cu siguranta, orice experienta in domeniul bancar, pe care o solicita guvernatorul.

Si precum scroafa suita in copac, dl. Olteanu nu va fi, cu siguranta, catusi de putin complexat sau macar usor jenat. Va fi cu siguranta mandru nevoie mare si convins ca nu i se vede nici coada.

Dar ceea ce se intampla la BNR este nu numai scandalos si revoltator, este in primul rand periculos. Diseminarea politrucilor a capatat proportii de metastaza generalizata. Competenta este sufocata si nu mai are loc ofensiva de imposturi decisa prin comploturi josnice.

La Banca Nationala incompetenta poate avea efecte devastatoare asupra singurului mecanism care a functionat ceas in Romania. Las' ca o sa-l rezolve Bogdan Olteanu asa cum a invatat el la masterul din Parlament sau poate de la bunica, Ghizela Vass!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Bogdan Olteanu viceguvernator BNR, #Daniel Daianu BNR, #consiliu administratie BNR , #stiri politice