Sulfina Barbu, despre uninominalul pur: Contradictie in stilul USL

Marti, 08 Mai 2012, ora 18:22
2849 citiri
Sulfina Barbu, despre uninominalul pur: Contradictie in stilul USL

Fostul ministru PDL al Muncii, Sulfina Barbu, considera ca cei din USL se contrazic cu pozitia anterioara, in privinta votului uninominal pur pe care l-au adoptat la Senat, si considera ca, daca se reduce numarul parlamentarilor in formula actuala, grupul minoritatilor nationale va avea o proportie prea mare raportat la numarul de voturi primite.

"As vrea sa precizez o contradictie in atitudinea USL. In comisia de cod electoral, acum 2 saptamani, s-a votat, a votat si USL, a fost de acord, pentru un sistem mixt. Cand au venit la guvernare, constatam ca isi doresc altceva. E o contradictie ca multe altele pe care le-am vazut la USL, in functie de pozitionare", a spus Sulfina Barbu, pentru Ziare.com, cea care a condus aceasta comisie.

"Sa ne amintim ca, in 2008, aceasta lege pe care o avem in vigoare si care a creat mari nedreptati a fost promovata de PNL, cu largul sprijin al PSD. Ce i-a determinat sa schimbe punctul de vedere in decurs de 2 saptamani nu au explicat inca. Cu siguranta, vom discuta in partid, sa vedem care e pozitia noastra, dar sa nu uitam ca noi suntem Opozitia.

Daca astazi colegii s-au abtinut in Senat, e in primul rand din cauza unei schimbari de pozitionare in Parlamentul Romaniei prin schimbarea unei majoritati", a adaugat deputatul PDL.

Ea s-a referit si la faptul ca, daca se reduce numarul parlamentarilor la 318, asa cum a anuntat USL, cei 18 deputati ai minoritatilor nationale vor avea un rol prea important raportat la numarul mic de voturi cu care au fost alesi.

"Vor avea o pondere foarte mare daca se va merge pe reducerea numarului de parlamentari, in orice formula de constituire a unei majoritati parlamentare", a spus Barbu, adaugand ca e posibil ca acestia sa ajunga la numarul de parlamentari al UDMR, desi reprezinta o populatie mult mai putin numeroasa decat cea maghiara.

Legea Ponta - Antonescu privind uninominalul intr-un tur, adoptata de Senat

Senatorii au adoptat, marti, legea USL care prevede castigarea mandatelor de deputati si senatori de catre acei candidati care intrunesc cele mai multe voturi in colegiile in care candideaza, in sistem uninominal majoritar.

Proiectul care modifica legea electorala astfel incat, la alegerile parlamentare, sa castige mandate de deputati sau senatori candidatii care intrunesc cele mai multe voturi in colegiile in care candideaza, in sistem uninominal majoritar, a fost adoptat in Senat.

Decizia finala apartine Camerei Deputatilor.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Sulfina Barbu uninominal USL, #Sulfina Barbu uninominal contradictie , #uninominal