Porsche va dezvolta doua modele noi

Luni, 01 Februarie 2010, ora 11:16
1122 citiri
Porsche va dezvolta doua modele noi

Seful Grupului VAG a confirmat faptul ca Porsche lucreaza la un model entry-level si ca ar putea dezvolta si un SUV mai mic.

Martin Winterkorn, presedintele Grupului Volkswagen, a confirmat faptul ca Porsche analizeaza posibilitatea dezvoltarii unui model entry-level, alaturi de un SUV mai mic. Totodata, Winterkorn a subliniat faptul ca gama Porsche nu va pierde niciun model din portofoliul actual.

Contrar primelor zvonuri, modelul entry-level in gama Porsche nu va fi tocmai ieftin, acesta avand un pret de pornire estimat la 40.000 de euro.

Voci din interiorul companiei Porsche anunta viitorul model entry-level ca fiind "noul 356", ceea ce ar trebui sa spuna cateva cuvinte despre succesul pe care germanii se asteapta sa il obtina cu acesta. Noul model entry-level din gama Porsche va fi dezvoltat pe platforma noului Audi R4 si va avea motorul amplasat central. Audi R4 va debuta in luna iunie a anului 2011, pe cand versiunea Porsche a acestuia va debuta in cea de-a doua parte a anului 2012.

Noul model entry-level de la Porsche va fi echipat cu un motor supraalimentat cu patru cilindri, care va dezvolta circa 250 CP. Desi aceasta valoare este similara cu cel mai putin puternic Boxer, economia de carburant a noului model va fi imbunatatita datorita strategiei de downsizing aplicate. Motorul acestui model are sarcina dificila de a diferentia Audi R4 de versiunea Porsche a acestuia, prin imprimarea unui caracter total diferit. Cu toate acestea, Porsche va utiliza aceeasi transmisie pe care o va folosi si Audi R4, deoarece ar fi prea costisitoare montarea longitudinala utilizata de 911 si Boxster.

Continuarea pe Automarket.ro

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Porsche modele noi, #volkswagen , #modele