Dieselgate: Perchezitii la sediul Porsche

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 21:26
3682 citiri
Dieselgate: Perchezitii la sediul Porsche
Foto: Arhiva Pixabay

Procurorii din Germania au efectuat perchezitii la sediile Porsche, in cadrul celei mai recente investigatii legate de manipularea emisiilor (Dieselgate), a anuntat vineri publicatia Der Spiegel.

Porsche Automobil Holding SE este cel mai mare actionar al grupului german Volkswagen.

Trei birouri si trei apartamente private apartinand angajatilor Porsche au fost cercetate, ca parte a investigatiei privind rolul lor in scandalul emisiilor, transmite Reuters. Procurorii au extins cercetarile si acum investigheaza sapte actuali angajati si un fost angajat al Porsche, informeaza Der Spiegel.

Reprezentantii procuraturii din Stuttgart nu au fost disponibili pentru comentarii.

In mai, un tribunal din Germania a amendat Porsche AG cu 535 de milioane de euro (599 milioane de dolari) pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile de supervizare in scandalul emisiilor.

Departamentul de dezvoltare al Porsche si-a neglijat obligatiile legale, ceea ce a dus in cele din urma in Europa si in alte regiuni la vanzarea de automobile diesel care nu indeplineau reglementarile privind emisiile, au anuntat procurorii din Stuttgart. Acestia au adaugat ca Porsche nu va face apel la aceasta decizie.

Porsche a confirmat amenda si a precizat ca ancheta privind emisiile demarata de autoritatile germane a ajuns acum la final.

Procurorii sustin ca actionarii Porsche ar fi trebuit informati in legatura cu neregularitatile de la Volkswagen chiar din 2014, presupunand ca directorii stiau deja de falsificarea emisiilor.

Investitorii au pierdut milioane de euro in septembrie 2015, cand Volkswagen a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a costat Volkswagen peste 27 de miliarde de euro.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#perchezitii porsche scandal emisii , #stiri Porsche