Manageri de top ai Porsche si-au dat demisia

Joi, 23 Iulie 2009, ora 10:48
1096 citiri
Manageri de top ai Porsche si-au dat demisia
Foto: Daylife

Directorul executiv si cel financiar al producatorului auto Porsche, Wendelin Wiedeking si Holger Haerter, si-au dat demisia, modificarile intrand in vigoare imediat.

Decizia celor doi oficiali, unii dintre cel mai bine platiti manageri din Germania, a survenit in urma unei intalniri cu seful Volskwagen, Ferdinand Piech, vizand viitorul companiei, relateaza BBC News.

Wiedeking va primi salarii compensatorii in valoare de 50 de milioane de euro, in timp ce Haerter va promi doar 12,5 milioane de euro.

Noul director executiv va fi Michael Macht, responsabil, pana acum, de productie, iar Thomas Edig, directorul de resurse umane, ii va fi adjunct.

"Wiedeking si Haerter au ajns la concluzia ca dezvoltarea firmei mama a Porsche SE si Porsche AG ar fi mai eficienta daca nu sunt ei responsabili de acest lucru", se arata intr-un comunicat al companiei.

Wiedeking a inceput sa lucreze la Porsche in 1983, dar a parasit compania in 1988, pentru a se reintoarce in 1991. El a devenit director executiv in 1993, reusind sa aduca profituri uriase. Insa, dupa incercarile recente de a achizitiona mai multe actiuni din Volkswagen, Porsche a acumulat datorii de noua miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#demisie manageri Porsche, #demisie director Porsche , #stiri Porsche