Porsche a dezvaluit Boxster Spyder

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 15:22
989 citiri
Porsche a dezvaluit Boxster Spyder

Porsche a prezentat primele imagini oficiale si informatii ale noului Boxster Spyder, un roadster usor si performant. Modelul va debuta public la Salonul Auto de la Los Angeles.

Germanii de la Porsche au prezentat noul Boxster Spyder, o versiune de performanta a acestui model popular. Noul Boxster Spyder va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles si va fi disponibil pe piata din Europa incepand cu luna februarie a anului viitor.

Modelul Porsche Boxster Spyder este bazat pe versiunea S a lui Boxster dar utilizeaza motorul boxer a lui Cayman S, care dezvolta 320 CP la 7.200 rpm si 3 ofera 70 Nm la 4.750 rpm.

Inginerii Porsche au reusit sa reduca masa acestui model cu peste 80 de kilograme in comparatie cu cea a versxiunii de la care s-a pornit, rezultand intr-un raport putere/greutate de 247 CP/tona. Modelul german poate fi echipat si cu o transmisie PDK cu dublu ambreiaj, iar pachetul standard SportChrono ofera si un sistem de LaunchControl.

Cu ajutorul acestui sistem, Porsche Boxster Spyder accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde, iar viteza maxima este de 267 km/h. Alaturi de aceasta transmisie, noul Porsche Boxster Spyder are un consum mediu de 9.3 litri la 100 kilometri. Programul Porsche de reducere a greutatii este vizibil pe toata masina, de la proiectoarele si led-urile de pozitie care au fost eliminate, la acoperisul din panza escamotabil manual.

Interiorul lui Porsche Boxster Spyder prezinta si el anumite elemente care sunt proiectate special pentru reducerea masei totale a roadster-ului german. Printre acestea putem sa enumeram scaunele scoica extrem de usoare, manerele de pe usi si eliminarea radioului si a unitatii de aer conditionat din dotarile standard. Cu toate acestea, modelul beneficiaza de oglinzi cu reglare electrica si de geamuri electrice. Sistemul de aer conditionat si o unitate radio-CD sunt disponibile in gama de dotari optionale.

Sasiul lui Porsche Boxster Spyder are o orientare sportiva si modelul beneficiaza de o garda la sol mai redusa, alaturi de un set de arcuri mai tari si bare anti-ruliu mai puternice. Pentru acest model Porsche a ales amortizoarele clasice, care au o masa mai redusa decat sistemul PASM al producatorului din Stuttgart.

Pretul de pornire al unui Porsche Boxster Spyder va fi de 53.100 de euro, fara taxe.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Porsche Boxster Spyder, #Salonul Auto Los Angeles , #stiri Porsche