Morar spune "pas" propunerilor lui Predoiu

Luni, 11 August 2008, ora 19:50
3209 citiri
Morar spune "pas" propunerilor lui Predoiu

Daniel Morar nu ia in calcul niciuna dintre propunerile care il vizeaza, continute in declaratia ministrului Justitiei Catalin Predoiu.

"Daniel Morar, procurorul sef al DNA a luat la cunostinta din mass-media de propunerea facuta de ministrul Justitiei pentru functia de conducere a Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat al DNA remis NewsIn.

Mai mult, comunicatul precizeaza ca "domnul Daniel Morar a primit Ordinul 1172/11.08.2008 prin care este delegat de catre procurorul general al Romaniei in functia de procuror sef al DNA pentru o perioada de 90 de zile, incepand cu data de 12 august 2008".

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, luni, ca va propune CSM numirea consilierului sau, Monica Serbanescu, la sefia DNA, iar lui Morar sa fie adjunct la DNA sau inalt reprezentant al ministerului in cazul misiunii Romaniei de la Bruxelles, daca acesta va fi de acord.

Andon: Daca UE il iubeste asa mult pe Morar, sa-l ia acolo

Deputatul PC Sergiu Andon a calificat luni propunerea de numire a Monicai serbanescu drept "o decizie inteleapta" si a adaugat ca, daca Uniunea Europeana il "iubeste atat de mult" pe fostul procuror-sef al DNA, Daniel Morar, "sa-l ia acolo, asa cum a luat-o pe Monica Macovei".

"O decizie inteleapta", a comentat conservatorul Sergiu Andon pentru Realitatea Tv propunerea de numire a Monicai Serbanescu in postul de procuror-sef al DNA.

"In ceea ce priveste o analiza fina, concreta, daca UE il iubeste atat de mult (pe Daniel Morar, n.red.) sa si-l ia acolo cum a luat-o si pe doamna Macovei, sa imbogateasca colectia deschisa de Franco Frattini", a mai spus Andon.

Predoiu s-a consultat doar "de principiu" cu Basescu

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, luni, ca s-a consultat de "principiu" cu procurorul general, Laura Codruta Kovesi, si cu presedintele Traian Basescu, in ceea ce priveste propunerea unui nou sef al DNA, precizand ca a luat decizia in baza propriilor evaluari.

"Am avut consultari de principiu, pornind de la litera si spiritul legii, cu procurorul general si cu presedintele Romaniei. Am informat pe seful meu, pe linie ierarhica, adica pe domnul Popescu Tariceanu, de faptul ca voi avea aceste consultari. Prin urmare, nimeni nu a intrat in cercul luarii acestei decizii, cu exceptia persoanei ministrului Justitiei, pe baza evaluarilor pe care le-am facut", a declarat Predoiu.

SoJust se intreaba de ce nu mai e bun Morar

"Intrebarea e de ce nu mai este bun Daniel Morar la conducerea DNA", a declarat, luni, pentru NewsIn, secretarul SoJust, judecatorul Cristi Danilet, care a mai adaugat ca, in cazul noii propuneri pentru sefia DNA, ministrul Justitiei ar fi dator cu o justificare publica.

"Apare surprinzatoare propunerea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de numire a unei noi persoane, in ciuda unor rapoarte succesive ale Comisiei Europene, care ii apreciau activitatea procurorului-sef al DNA, Daniel Morar", a mai afirmat Cristi Danilet.

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Daniel Morar, #DNA, #propuneri, #Catalin Predoiu, #sef , #Daniel Morar