Predoiu: Daniel Morar trebuia sa fie procuror general

Luni, 13 Mai 2013, ora 08:12
4551 citiri
Predoiu: Daniel Morar trebuia sa fie procuror general
Foto: Digi 24

Fostul ministru de Justitie Catalin Predoiu crede ca locul lui Daniel Morar era in fruntea Ministerului Public si pe Laura Codruta Kovesi o vede la DNA, facand astfel o rocada intre cei doi.

"Personal, as fi practicat o rocada intre ei doi. Il vedeam pe Daniel Morar in fruntea Ministerului Public si pe doamna Kovesi la DNA, acolo unde sper ca va fi numita. As fi preferat asa, pentru ca exista un bagaj de cunostinte imens pe care acesti doi procurori il au.

O expertiza acumulata in timp. Au si o autoritate excelenta asupra Ministerului Public. Ministerul Public are nevoie in fruntea lui de un om care sa fie respectat complet", a declarat Catalin Predoiu, duminica seara, la Digi 24.

Din aceasta cauza, fostul ministru considera incompleta lista procurorilor, dar crede ca cei propusi sunt oameni foarte bine pregatiti.

"Daniel Morar, un procuror de care Ministerul Public avea nevoie. In opinia mea, el nu putea lipsi de pe aceasta lista. El reprezinta o garantie ca aceste reforme vor continua, ca ele nu sunt reversibile. (...) Nu vreau sa pun in discutie capacitatea celor propusi, mai ales ca multi imi sunt cunoscuti, sunt profesionisti de prima mana, dar discut acum de o lista completa.

Ea este o lista incompleta, dupa parerea mea. Poate ca e un deziderat prea ambitios, dar eu nu cred ca Daniel Morar trebuia tranzactionat in aceasta intelegere de numire a procurorilor", a continuat el.

Sefii Parchetelor propusi de Ponta, avizati pozitiv de CSM - Basescu are ultimul cuvant

Predoiu a mai spus ca intregul proces pentru numirea procurorilor putea fi terminat mult mai repede "daca exista incredere si daca exista vointa de a numi cei mai buni oameni. Pentru ca a existat aceasta neincredere, procesul a fost blocat din varii motive".

Totusi, mai spune el, "tabara reformista, care tine la independenta Justitiei, incluzandu-l aici si pe presedintele Romaniei, a facut bine pe undeva ca nu a lasat sa se intample numirile in vara anului trecut. Nu ar fi fost cea mai potrivita solutie. Acest proces foarte lung a politizat foarte lung procedura".

Ce urmeaza?

Predoiu mai crede ca dupa numirea procurorilor acestia "trebuie sa dea toate semnalele ca procesul acesta lung oarecum politizat nu le va afecta atitudinea fata de unul sau altul dintre actorii politici care i-au sustinut. Trebuie sa uite cine i-a propus acolo, cine i-a sustinut, sa uite tot si sa mearga inainte pe un drum deschis in urma cu cativa ani de zile".

Toti cei sase procurori nominalizati de premierul Victor Ponta au primit, saptamana trecuta, aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii(CSM). Totusi, ultimul cuvant in desemnarea conducerii Parchetelor il va avea presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Predoiu Morar procuror general, #Predoiu numire procurori, #Predoiu lista procurori, #Daniel Morar Catalin Predoiu , #Daniel Morar