Editorial: De 2 lei Bac

Luni, 22 Iunie 2009, ora 10:08
2365 citiri
Editorial: De 2 lei Bac

Nu-l vom vedea pe Catalin Predoiu sau pe seful CSM rugandu-se de magistrati sa mars in sala, pentru ca judecatorii n-au motiv sa se planga de lefuri. Singura atingere pe care o inregistreaza e la orgoliu.

Si nici pe popor, seful parlamentarului (ce frumos suna teoria!), sa-si miste trupul la dezbateri, in situatia in care techergheii ar da de veste ca sunt nemultumiti de remuneratie.

Faza asta cu reponsabilizarea merge numai la amaratii de profesori.

Paradoxul-scoala al societatii romanesti, in care declari educatia prioritate zero, dar o lasi la mila lui Dumnezeu, mai este in stare sa dea nastere la ghiocei.

Din umilinta devenita prima natura, dascalii vor fi in stare sa asigure buna desfasurare a bacalaureatului. Si asta pentru ca, desi tot ce se petrece in jurul lor denota delasare, indemn spre non-valoare si spre "merge si-asa", categorie draga romanului, in bagajul lor genetic mai exista vocatia.

Ei inca mai cred ca sunt claditi din alt aluat, unde se strang in buchet responsabilitatea, iubirea fata de carte si dorinta de-a lasa urme pe lume.

Astazi se sustine proba orala la Romana, iar evaluarea cunostintelor per bucata elev costa 2 lei.

Bizara coincidenta care alatura motorul dezvoltarii societatii, evaluarea, cu sintagma folosita pentru a-ti manifesta dispretul!

Culmea (termenul este incorect, deoarece la noi, derapajul a devenit regula) este ca tariful a fost stabilit in ziua unui indemn la fel de nesimtit: sa nu sacrificam o generatie de elevi.

Cat de gros poate fi obrazul unui ministru care este in stare sa furnizeze un asemenea argument? Cum trebuie sa reactioneze un profesor care s-a inscris in comisie stiind ca ia niste bani, a aflat ca banii s-au injumatatit, dar si ca, in situatia in care se retrage, va primi cel mai slab calificativ? Dar cu restul generatiilor ce facem, doamna Andronescu?

Pe vremuri, examenul se numea "Maturitate". Inca o ironie. Dar doar daca socotim ca lumea in care traim are scaun la cap. Altfel, se inscrie perfect in catastrofa pe care o luam drept premisa de lucru. Iar rezultatul este incertitudinea care planeaza asupra celui mai important examen din viata unui elev.

Ar fi frumos ca dascalii sa nu se prezinte la examene. Unor idioti nu trebuie sa le arati ce inseamna daruirea si responsabilitatea, deoarece neavand aceste notiuni, nu le vor aprecia. In Educatie a crescut un buboi si trebuie spart. Cu cat mai iute, cu atat mai sanatos, deoarece sistemul trebuie regandit, reconstruit de la zero.

O revolta impotriva umilintei ar avea functiune sanitara, pentru ca ar forta guvernantii la competenta. Iar daca nu au proprietatea termenilor, i-ar sili sa plece. Mai rau, oricum, nu se poate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bacalaureat probleme, #umilinta profesori, #proteste profesori, #bacalaureat 2009 , #magistrati