Intrevedere la Londra intre ministrul Catalin Predoiu si un oficial din Camera Comunelor

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 20:50
1062 citiri
Intrevedere la Londra intre ministrul Catalin Predoiu si un oficial din Camera Comunelor

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si-a incheiat vizita de lucru la Londra cu o intrevedere avuta vineri cu Alan Beth, membru al Comisiei de Justitie din cadrul Camerei Comunelor a Parlamentului britanic.

Potrivit unui comunicat al MJ, cei doi oficiali au abordat, la modul comparativ, modul in care Parlamentul functioneaza in cele doua tari, organizarea si rolul comisiilor parlamentare in constructia democratiei, apreciind importanta acestei institutii in stat.

O atentie aparte in cadrul discutiei a fost acordata rezultatelor concrete pe care autoritatile de la Bucuresti le-au atins in reforma sistemului judiciar, combaterea coruptiei si sprijinirea mediului de afaceri, rezultate confirmate de raportul de tara al Comisiei Europene din 20 iulie 2011.

De asemenea, au fost abordate aspecte precum structura sistemului judiciar roman, independenta magistratilor, procesul de redistribuire a resurselor umane in sistemul judiciar prin desfiintarea instantelor si parchetelor care nu functioneaza sau care au un volum redus de activitate si pregatirea implementarii noului Cod Civil, accentul cazand pe capacitatea unui sistem judiciar reformat si modern de a exporta incredere la nivel european.

In continuare, Catalin Predoiu a aratat importanta pe care Guvernul roman a acordat-o reformei Justitiei prin plasarea acestui domeniu la varful agendei de guvernare si sustinerea de catre intreaga clasa politica a amplului proiect al noilor Coduri fundamentale ale Romaniei, demonstrata prin vasta majoritate cu care proiectele au fost adoptate de Parlament.

Predoiu a subliniat ca reforma Justitiei si lupta impotriva coruptiei reprezinta o alegere la scara societatii, iar perceptia uneori negativa a partenerilor europeni este combatuta prin rezultatele concrete obtinute in ultimii ani.

"Parlamentul Romaniei a sprijinit foarte puternic reforma sistemului legislativ propusa de Ministerul Justitiei. Exista un parteneriat de facto intre minister si Parlament. Lucram foarte bine cu sefii Comisiilor Juridice din cele doua Camere, Daniel Buda si Toni Grebla, cu ceilalti membri ai comisiilor. In ultimii ani, Parlamentul Romaniei si-a schimbat politica fata de anchetarea propriilor membri si a adoptat o pozitie constructiva fata de actiunile sistemului judiciar. Am prezentat aceasta noua abordare, care este foarte apreciata in statele europene, din cate am constatat. Increderea dintre puterile statului serveste mai bine interesele cetatenilor", a declarat Catalin Predoiu.

Oficialul britanic a apreciat rezultatele Romaniei, in special in ceea ce priveste reforma Justitiei si lupta impotriva coruptiei si a asigurat de continuarea bunelor relatii bilaterale dintre Romania si Marea Britanie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Predoiu Londra, #intrevedere oficial Camera Comunelor, #Alan Beth , #ministrul Justitiei