Ziare.com

Ministerul Justitiei este dator magistratilor 300 de milioane de euro

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 23:18

   

Ministerul Justitiei este dator magistratilor 300 de milioane de euro
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, marti, in cadrul unei emisiuni la TVR1, ca MJ este dator magistratilor cu aproximativ trei sute de milioane de euro, el declarand si ca la Consulatul roman de la Chisinau sunt, in prezent, 650.000 de dosare depuse pentru dobandirea cetateniei romane.

"Trebuie sa rezolvam problema salariilor din justitie", a afirmat Catalin Predoiu, care a vorbit despre rectificarea bugetara negativa, ce a afectat Ministerul de Justitie. Predoiu a mai spus ca blocarea actului de justitie ar putea afecta raportul de justitie din vara.

Ministrul a sustinut ca s-a intalnit cu sindicalistii din justitie de cinci ori in ultima luna, pentru rezolvarea situatiei.

Personalul auxiliar din justitie protesteaza, de saptamana trecuta, din cauza ca nu primeste sporul de 50% pe care multi magistrati l-au obtinut in justitie. Mai multe instante si organizatii neguvernamentale din tara s-au solidarizat cu personalul auxiliar.

Predoiu a mai spus, marti, la TVR1, ca, in 2008, Romania a acordat cetatenie pentru 5000 de cetateni din Republica Moldova, care au cerut redobandirea acesteia. Alte 4200 de cereri au fost solutionate anul acesta.

La Consulatul roman de la Chisiniu sunt, in prezent, 650.000 de dosare depuse pentru dobandirea cetateniei romane, a precizat ministrul.

Sursa: rNews

Articol citit de 765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

buba este in penetenciare

Ar trebui verificate si salariile astronomice din ministerul justitiei ramura penetenciarelor.Au niste salarii enorme pe o munca imaginara.Daca ii intrebi repede "ce munca faci acum?" se incurca in raspuns ,si credeti-ma nu sunt putini.Astia sunt adevarate lipitori ,care "sug " banii nostri .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor