Predoiu critica dur activitatea Sectiei Speciale: A retras apeluri in dosare cu politicieni de varf

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 10:40
5424 citiri
Predoiu critica dur activitatea Sectiei Speciale: A retras apeluri in dosare cu politicieni de varf
Foto: Facebook/ Catalin Predoiu

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma ca Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), a fost infiintata cu vulnerabilitati de constructie, iar in primul an de activitate a inregistrat mai multe contra-performante.

Catalin Predoiu a facut trimitere la retragerea apelurilor SS, cele mai cunscute cazuri fiind cele ale unor fosti parlamentari PSD, cum ar fi Sebastian Ghita, Viorel Hrebenciuc sau Ioan Adam. Ministrul a aratat si o alta actiune "nefericita" a Sectiei Speciale: anchetarea unor oficiali internationali, facand referire la dosarul deschis de procurorul Adina Florea in cazul vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, cercetat pentru abuz in serviciu.

Ministrul Justitiei a spus ca SIIJ a facut "putine rechizitorii temeinice care sa vizeze cu adevarat coruptia".

"Sectia nu poate ramane in forma care e"

Catalin Predoiu a facut aceste declaratii la intrarea in sediul CSM, unde urmeaza sa se aleaga noua conducere a institutiei. De altfel, soarta Sectiei Speciale ar urma sa fie discutata cu noua conducere a CSM, potrivit acestuia.

"Eu am pronuntat legat de SIIJ anumite consideratii care sunt si de ordin tehnic, nu numai de ordin politic, politica publica. Din punctul meu de vedere, Sectia nu poate ramane in forma care e, datorita vulnerabilitatilor de constructie. La asta se adauga si contra-performanta din anul care a trecut, de la infiintarea ei, un an si mai bine. Putine rechizitorii temeinice care sa vizeze cu adevarat coruptia. Din cate stiu, sunt doar cateva.

In schimb s-au remarcat prin actiuni extrem de nefericite, nu le mai amintesc. Retragerea apelurilor in cazuri in care... nu exista o explicatie pentru acest lucru, si intamplator vizeaza fosti politicieni de varf.

Continuarea investigarii unor oficiali internationali cu imunitate internationala timp de o luna de zile. Sunt multe. Din punctul meu de vedere, au fost si vicii de constructie din start, dar si erori de functionare in SIIJ. De aceea, este nevoie acolo de o schimbare, in spiritul reflectat de raportul de tara. Am facut apel la raportul de tara, care vorbeste de desfiintare. Acest lucru ramane de discutat si cu CSM, cu noul Consiliu", a conchis Predoiu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Catalin Predoiu Sectia Speciala, #Catalin Predoiu SIIJ, #Catalin Predoiu CSM , #ministrul Justitiei
Comentarii