Predoiu, despre Ponta: Daca stiai ca nu esti mai bun, de ce ai rasturnat alt guvern?

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 16:56
3609 citiri
Predoiu, despre Ponta: Daca stiai ca nu esti mai bun, de ce ai rasturnat alt guvern?
Foto: Guvernul Romaniei

Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei in guvernele Boc si Ungureanu, acuza guverarea USL ca a declansat anul trecut o criza politica de proportii si a rasturnat un guvern cu putin timp inainte de alegeri, iar acum nu se dovedeste cu nimic mai buna.

"Stiam ca in ciuda propagandei electorale USL va continua dupa alegeri in linii mari programul guvernelor Boc si MRU, ceea nu se cunostea era daca vor fi sau nu capabili sa 'livreze' pe relatia FMI, fonduri europene, privatizari, nivel de trai. Este limpede acum ca guvernul Ponta 2 nu poate sa 'livreze' altceva decat o comunicare ceva mai buna decat predecesorii", comenteaza Catalin Predoiu intr-o postare pe Faecbook.

Intr-un comentariu ulterior, fostul ministru critica USL pentru criza politica de anul trecut, declansata prin rasturnarea guvernului Ungureanu si care a culminat cu suspendarea presedintelui, si il ironizeaza pe premierul Victor Ponta care, dupa ce a daramat un guvern acuzandu-l ca doreste exploatarea gazelor de sist, acum este un sustinator al acestei idei.

"Retrospectiv privind lucrurile, cu atat mai imorala devine campania electorala a USL. Daca stiai ca nu esti mai bun, ca nu poti da mai mult cetatenilor, ca nu poti sa 'livrezi', ci doar sa vorbesti, de ce te-ai sfortat din rasputeri sa rastorni un guvern cu 8 luni inainte de alegeri? Ca sa pui o tara pe 'jar' cu crize politice si sa o dai inapoi ani de zile in relatiile europene? Ca sa vii peste un an si sa spui 'acum m-am lamurit, vreau gaze de sist'? De ce oare nu ne lamurim inainte de a ajunge la carma ce vrem?", intreaba retoric Catalin Predoiu.

Fostul ministru enumera "esecurile USL", inscriind aici "suspendarea, privatizarile, nivelul de trai, reforma Constitutiei, fondurile europene".

"Si, dupa toate informatiile recente, programul cu FMI. Performanta pana la capat!", completeaza acesta.

In opinia sa, exista semne clare ca partidele din USL nu mai sunt "sincronizate politic".

"Exista un razboi tacut 'intra-USL', ceea ce determina lipsa de coeziune a membrilor guvernului si de coerenta administrativa a ministerelor", mai comenteaza Catalin Predoiu.

Un document obtinut joi de Mediafax anunta ca Guvernul a ratat mai mult de jumatate dintre angajamentele asumate in negocierile cu FMI, inclusiv tinta arieratelor, dar solicita derogari din partea institutiei financiare astfel incat Consiliul Director, care se va reuni pe 26 iunie, sa accepte inchiderea cu succes a acordului. Ulterior, premierul Ponta a dezmintit informatiile.

Noi balbe la Guvern - Voinea: Nu s-au cerut derogari la FMI. Blanculescu: Nu e nicio jena!

Pe de alta parte, intr-o emisiune la B1TV, Victor Ponta s-a aratat un ferm sustinator al explorarii si exploatarii gazelor de sist, dupa ce acesta a fost unul dintre argumentele invocate in motiunea de cenzura care a dus, in aprilie 2012, la caderea guvernului Ungureanu.

Intrebat daca sustine explorarea urmata de exploatarea gazelor de sist, Ponta a raspuns fara echivoc: "Da. Acum nu mai am dubii".

"Acum ma bat si cred ca fac bine, cu gazele de sist, vor fi locuri de munca si investitii de peste 300 de milioane anul acesta(...) Am avut foarte multe dubii, acum nu mai am. Toata studiile, prezentate inclusiv in Consiliul European, arata ca SUA au redus pretul la energie la 25%. Acum SUA nu mai folosesc carbune, exporta in Europa, unde a crescut poluarea cu CO2", a explicat Victor Ponta.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Predoiu guvern Ponta, #Predoiu Ponta gaze sist, #Ponta rasturnat guvern Ungureanu , #ministrul Justitiei