Predoiu: Mai usor treci camila prin ac decat sa impaci deciziile CCR si CE in Legea ANI

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 22:45
1511 citiri
Predoiu: Mai usor treci camila prin ac decat sa impaci deciziile CCR si CE in Legea ANI

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat vineri ca "exista o foarte mare probabilitate" ca Ministerul Justitiei sa propuna o noua Lege ANI, dar ca este mai simplu sa treci o camila prin urechile acului decat sa elaborezi o Lege ANI care "sa impace" atat CCR cat si Comisia Europeana.

"Noi reflectam asupra datelor problemei, in urma deciziei CCR (...). Nu este o problema simpla, este foarte dificila, trebuie sa recunosc. Atat de dificila incat ma gindesc (...) ca este mai usor sa treci o camila prin urechile unui ac decat sa faci acum o Lege ANI care sa impace si decizia CCR si decizia Comisiei Europene. Dar orice problema are o solutie, deci o cautam", a declarat Predoiu.

Intrebat daca exista posibilitatea sa fie elaborata o noua Lege ANI, ministrul a raspuns afirmativ.

"Exista chiar o foarte mare posibilitate... exista o probabilitate sa avem o noua Lege. In urma cu mai multe saptamani eu chiar am propus un cod de integritate care sa grupeze toate aceste acte normative. Nu este deloc simplu, sunt trei legi principale care se ocupa de domeniul acesta, al conflictului de interese, de transparenta si modul de dobandire a averilor, controlul averilor, incompatibilitati, dar mai exista si legi care, sectorial, se ocupa de procesele de integritate. In total sunt in jur de zece legi care influenta pe domeniu", a spus el.

Predoiu a adaugat ca luni vor avea loc consultari cu premierul Emil Boc pe tema solutiei asupra Legii ANI.

Predoiu saluta legea care grabeste finalizarea proceselor

Proiectul privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, adoptat de Executiv, anticipeaza momentul implementarii noilor coduri juridice, in special cele de procedura, a declarat, vineri, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la finalul sedintei extraordinare de Guvern.

"Am ajuns la concluzia ca, pana la momentul la care vom fi in masura sa si fim pregatiti cu sistemul judiciar sa implementam codurile, sa venim cu o serie de solutii corespondente celor din coduri, care sa permita scurtarea duratei proceselor si reducerea costurilor pentru cetateni, dar si pentru aparatul de stat", a explicat Predoiu.

Boc: Inculpatii care isi recunosc vinovatia, scutiti de o treime din pedeapsa

El a mentionat ca, din punct de vedere tehnic, este vorba despre un proiect de lege care intervine pe o serie de alte acte normative cu incidenta asupra proceselor civile si penale.

Ministrul Justitiei spune ca sunt 42 de interventii punctuale pe Codul de procedura civila, 61 pe Codul de procedura penala, 3 pe Codul penal, una la Codul familiei si 6 asupra Legii privind organizarea judiciara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Catalin Predoiu lege, #scurta termen procese , #ministrul Justitiei