Predoiu: O serie de instante si unitati de Parchet trebuie desfiintate

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 21:27
1647 citiri
Predoiu: O serie de instante si unitati de Parchet trebuie desfiintate
Foto: 1235.ro

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, la Timisoara, ca o serie de instante si unitati de Parchet din tara trebuie desfiintate, deoarece au un volum foarte redus de dosare in lucru, nu au schema de personal asigurata, iar calitatea actului de justitie de aici lasa de dorit.

"Evaluarile pe care le-au facut expertii, si nu doar sub mandatul meu, indica faptul ca o serie de instante si unitati de Parchet din tara trebuie desfiintate, nu numai pentru ca nu au un volum de lucru in limita mediei nationale, ci si pentru ca sunt rezultatul unui voluntarism politic de la data respectiva (a crearii lor - n.r.), care si-a dovedit irationalitatea deciziei prin faptul ca aceste instante nu lucreaza, nu au putut fi acoperite cu schema de personal, iar cele care au personal si volum de lucru redus au dificultati majore in cazul unor incidente procedurale.

Prin urmare, tot ceea ce venim sa facem acum este sa inlaturam un rau creat cu foarte mult timp in urma, de 4-5 ani", a declarat Predoiu.

El a mai adaugat ca inainte de a se discuta despre soarta judecatoriilor si, in general, a instantelor care se desfiinteaza, ar fi logic sa se analizeze cum au luat fiinta aceste instante, cine a propus infiintarea lor, de ce s-a propus aceasta si daca s-au facut evaluari.

Intr-o astfel de situatie este si Judecatoria Orasului Jimbolia, care si-a inceput activitatea in anul 2006, dar unde nu s-a judecat niciun proces. Ca atare, la finele lui 2010, Ministerul Justitiei a decis desfiintarea ei. Pana sa o desfiinteze, acelasi minister a investit 500.000 de euro - bani publici - pentru a renova imobilul ce avea sa gazduiasca instanta locala. In toti acesti ani, doar jandarmii insarcinati cu paza imobilului mai intrau in cladire.

Decizia de infiintare a Judecatoriei a fost luata in 2003, in timpul mandatului ministrului Rodica Stanoiu, pornind de la faptul ca magistratii din Timisoara si cei din Sannicolau Mare ar fi fost, astfel, degrevati de peste 1.000 de procese. Sediul a fost finalizat in 2006, in timpul mandatului Monicai Macovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Catalin Predoiu ministrul Justitiei, #instante unitati parchet desfiintate , #ministrul Justitiei