Predoiu: Politica de mangaiere pe cap a magistratilor, impotriva sistemului judiciar

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 19:41
2275 citiri
Predoiu: Politica de mangaiere pe cap a magistratilor, impotriva sistemului judiciar
Foto: Infolegal

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, este de parere ca e nevoie de exigenta in sistemul judiciar, iar magistratii care gresesc nu ar mai trebui sa fie "mangaiati pe cap".

In prezent, sunt doar 20 de inspectori judiciari care controleaza activitatea magistratilor, insa ministrul Predoiu este de parere ca cel mai mult conteaza cat de bine se desfasoara controalele.

"Se pierde timp cu controale de fond, care inseamna parcurgerea a sute, poate mii de pagini, fara un rezultat concret sub aspectul masurilor, vedem de asemenea ca orice investigare a unor intarzieri in procesele de judecata se termina cu concluzii de genul 'statul nu a pus la dispozitie suficiente resurse' fara sa faca comparatie intre performantele celui aflat in atentia inspectiei si colegii sai, pentru evaluarea unui anumit istoric al performantei celui investigat", a declarat minitrul, intr-un interviu pentru Mediafax.

Ministrul adauga ca eficienta inspectiei va veni doar dupa ce se schimba modul de a gandi construit "pentru a demonstra lumii ca sistemul judiciar nu are probleme", idee in care "oricum lumea nu mai crede".

"Curajul si fermitatea poate ca nu lipsesc, dar nu cred ca sunt incurajate suficient", este de parere ministrul, adaugand ca incurajarea trebuie sa vina si din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

"Politica aceasta de mangaiere pe cap a celor care gresesc este o actiune directa indreptata impotriva sistemului judiciar. Dupa cum atitudinea de exigenta fata de sistemul judiciar este o atitudine directa in sprijinul sistemului judiciar. Oricum, lumea nu mai 'cumpara' aceasta statistica pozitiva a inspectiei judiciare", a declarat Predoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Catalin Predoiu, #Predoiu mangaiere cap, #Predoiu sistem judiciar , #ministrul Justitiei