Predoiu: Premisele Raportului pe justitie sunt foarte bune, trebuie continuate politicile judiciare

Joi, 03 Mai 2012, ora 20:34
1835 citiri
Predoiu: Premisele Raportului pe justitie sunt foarte bune, trebuie continuate politicile judiciare
Foto: Arhiva

Ministrul demis al Justitiei, Catalin Predoiu, a aratat, joi, ca premisele Raportului pe justitie sunt foarte bune, dar ca trebuie continuate proiectele, aceasta fiind cheia rapoartelor favorabile in domeniu, si i-a urat succes noului ministru desemnat de premierul Victor Ponta.

Intr-adevar, premisele raportului sunt foarte bune, dar trebuie continuat. Cuvintele cheie sunt ireversibilitatea proiectelor in domeniul justitiei, fie ca vorbim de eficienta sistemului judiciar, de punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila, fie ca vorbim de institutiile si politicile anticoruptie. In masura in care acestea vor continuna, cu certitudine ca raportul va fi foarte bun", a spus Catalin Predoiu, care a participat, joi, la la conferinta "Transparency and Business - Transparenta si mediul de afaceri", organizata de Camera de Comert Romano-Germana, Ambasada Germaniei si de agentia Mediafax.

Intrebat daca ar trebui ridicat Mecanismul de Cooperare si Verificare in vara anului 2012, Predoiu a raspuns ca este foarte greu de spus daca evaluarea a cinci ani de "mecanism" va demonstra indeplinirea completa a obiectivelor.

"Sunt de parere ca un mecanism similar, poate simplificat, ar trebui aplicat in toate statele membre ale Uniunii Europene", a precizat Catalin Predoiu.

Intrebat ce asteptari crede ca sunt din partea ministrului desemnat al Justitiei, Catalin Predoiu a spus ca este prematur sa comenteze acest subiect si i-a urat succes lui Titus Corlatean.

"Cred ca-i prematur. Poate dupa primele zile, cand va lua contact cu agenda ministerului, se poate contura o astfel de discutie, in orice caz, ii urez succes", a spus Predoiu.

Catalin Predoiu a mai aratat ca, in opinia sa, cadrul legislativ al institutiilor anticoruptie nu trebuie modificat, acesta fiind unul dintre obiectivele MCV.

"In mandatul meu am incercat sa prezerv acest cadru legislativ si sa dau stabilitate institutiilor anticoruptie, si de aceea poate ca si de la an la an rapoartele de tara au fost mai bune", a conchis Predoiu.

Transparenta si mediul de afaceri, experienta Justitiei in Romania si Germania, experienta companiilor cu sectorul public in Germania si Romania, informatii practice legislative pentru companii sunt teme ale conferintei "Transparency and Business - Transparenta si mediul de afaceri", organizata de Camera de Comert Romano-Germana, Ambasada Germaniei si Agentia de presa Mediafax.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Predoiu raport Justitie, #Catalin Predoiu politicile judiciare , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza Kiatra Neamt
Kiatra Neamt
rank 4
Pazea ca vin prietenii coruptiei = USL !