Predoiu: Trebuie accelerata cheltuirea fondurilor din programul cu Banca Mondiala

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 15:49
903 citiri
Predoiu: Trebuie accelerata cheltuirea fondurilor din programul cu Banca Mondiala
Foto:gov.ro

Ministrul Catalin Predoiu a declarat dupa incheierea sedintei de constituire a CSM, intrebat cum comenteaza criticile sefului statului referitoare la necheltuirea fondurilor pentru justitie, ca a receptat observatia ca un indemn la accelerarea cheltuirii fondurilor prin programul cu Banca Mondiala.

"Eu am receptat observatia ca un indemn sa acceleram aceasta cheltuire a fondurilor prin programul cu Banca Mondiala adresata atat Ministerului Justitiei cat si CSM, ceea ce si facem", a declarat vineri Predoiu, intrebat in legatura cu criticile aduse miercuri de presedintele Traian Basescu, la sedinta de Guvern.

"De altfel, in ultima perioada procedurile au fost substantial accelerate si in curand vom avea practic o prezentare a proiectului comuna cu Banca mondiala, astfle incit si opinia publica sa fie incunostintata cu privire la stadiul proiectului si perspectivele lui", a adaugat ministrul Justitiei, care a precizat ca nu au existat fonduri europene pe care Ministerul Justitiei sa nu le acceseze.

Mai mult, Predoiu a sustinut ca remarca presedintelui Basescu a fost legata de programul cu Banca Mondiala si era in sensul de a accelera acest proiect.

"Si pentru ca veni vorba, la Justitie, domnu' ministru Predoiu, din 110 milioane luate acum cinci-sase ani, doar 9 milioane sunt utilizate. Iar cei de la Justitie spun ba ca n-au instante, ba ca n-au cladiri, ba ca n-au nu stiu ce...", i-a spus miercuri lui Catalin Predoiu presedintele Traian Basescu, in cadrul sedintei de Guvern.

Judecatorul Horatiu Dumbrava si procurorul George Balan au fost alesi, vineri, in functiile de presedinte si respectiv vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii pentru mandate de cate un an, care nu pot fi innoite.

Din Consiliul Superior al Magistraturii fac parte judecatorii Lidia Barbulescu, Mircea Aron, Dan Lupascu, Alexandru Serban, Nicolae Horatius Dumbrava, Adrian Toni Neacsu, Marius Tudose Badea si Cristi Vasilica Danilet. De asemenea, din partea procurorilor au fost alesi George Balan, Oana Andrea Schmidt-Haineala si Dan Nicolae Chiujdea. De asemenea, trei magistrati care si-au inceput in 2006 mandatele in Consiliu, respectiv Ana Labus, Gratiana Isac si Bogdan Licu, isi vor finaliza mandatele.

Conform legii, Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, dintre care 14 (9 judecatori si 5 procurori) alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor si validati de Senat, doi reprezentanti ai societatii civile, alesi de Senat, si trei membri de drept, respectiv ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti si procurorul general al Romaniei. Durata mandatului membrilor CSM este de sase ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Predoiu fonduri Banca Mondiala, #cheltuire fonduri justitie BM , #ministrul Justitiei