PDL accepta discutia cu Ponta pe masurile economice

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 16:36
1087 citiri
PDL accepta discutia cu Ponta pe masurile economice
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca PDL a trimis o scrisoare premierului prin care accepta o discutie pe masurile economice, aratand ca intalnirea poate avea loc pe 12 septembrie, asa cum a propus primul-ministru.

"Astazi am transmis catre primul ministru, sub semnatura presedintelui PDL Vasile Blaga, o scrisoare in care cerem Guvernului sa discutam masuri pentru salvarea locurilor de munca. Intalnirea poate avea loc pe 12 septembrie la Parlament, iar scopul ei este explicarea si impunerea unor masuri de relansare a economiei tinand cont de situatia in care aceasta se afla si de faptul ca este evident ca primul-ministru are limite de intelegere a fenomenului economic", a spus Catalin Predoiu intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca democrat-liberalii vor "un dialog serios" si de aceea au solicitat Guvernului o serie de date la zi si nu au inteles de ce primul-ministru a fost "vexat" de faptul ca reprezentantii PDL ii cereau executia bugetara pe primele sase luni ale anului.

"Nu intelegem de ce trebuie la acest nivel sa constatam in continuare folosirea unui ton sau a unui limbaj sub nivelul functiei pe care o detine (premierul - n.r.) cu atat mai mult cu cat declara in vorbe ca se doreste un dialog serios. Il invitam pe primul-ministru sa se comporte la nivelul functiei pe care vremelnic o ocupa", a mai spus Predoiu.

Predoiu si-a exprimat speranta ca dialogul PDL cu premierul va fi serios, iar in cazul in care nu va avea rezultat reprezentantii PDL "au in vedere" o motiune simpla legata de situatia economica.

Premierul avertizeaza PDL sa nu "faca bascalie"

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, luni, speranta ca reprezentantii conducerii PDL nu fac bascalie atunci cand i-au solicitat sa le trimita executia bugetara pentru a participa la discutii, el aratand ca acestia se fac de ras daca nu vor merge la intrevedere.

"Eu vreau sa ma intalnesc cu ei sa le arat acordul - pastrand faptul ca e nepublic pana la momentul board-ului (...) si vreau sa le arat datele pentru 2014. Altfel se fac de ras. Sper ca nu fac bascalie de toata tara, ca si asa sunt cum sunt, ca vai de ei", a spus Ponta.

Blaga: PDL vrea o discutie serioasa cu premierul, nu o poza de familie

El a tratat ironic solicitarea PDL de a-i fi transmisa executia bugetara pe primele sase luni ale anului.

"Asta cand au mai inventat-o? Eu am fost foarte serios si i-am luat in serios. Au zis ca vor sa discute pentru anul viitor cum reducem cota unica si despre acordul cu FMI. Daca vor sa discutam, ne vedem. Eu o sa stabilesc o intalnire la Parlament, ora, ziua. Vor sa vina, bine, nu ca vor executia. Executia se prezinta de catre Ministerul de Finante. Ce treaba am eu cu chestia asta? Le da Ministerul de Finante, o pun pe site", a spus Ponta.

El le-a cerut reprezentantilor PDL sa spuna clar daca vor o intrevedere.

"Maine o sa-mi ceara misiunile in spatiu. Vor sa se vada sau nu vor, sunt seriosi sau nu. Eu i-am luat in serios si am considerat ca e dreptul lor ca reprezentanti ai opozitiei sa fie informati despre acordul cu FMI. Vad ca tot vorbesc la televizor, dar habar n-au", a mai spus Ponta.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Victor Ponta PDL discutii, #PDL discutii economice guvern, #discutii Predoiu PDL , #PDL