Predoiu acuza lipsa de reactie la criza din Ucraina: Guvernul Ponta doarme

Sambata, 16 August 2014, ora 09:12
2439 citiri
Predoiu acuza lipsa de reactie la criza din Ucraina: Guvernul Ponta doarme

Guvernul Ponta nu are nicio reactie la ultimele evenimente, grave, ce au loc in Ucraina, ceea ce este inadmisibil, considera Catalin Predoiu.

"La granita UE e criza, pe pietele financiare situatia se agraveaza, Guvernul Ponta doarme sau face campanie, ceea ce e inadmisibil", sustine Predoiu intr-o postare pe predoiu.ro.

Liderul PDL critica lipsa de reactie a guvernului Ponta intr-o zi in care au avut loc evenimente importante si grave in criza din Ucraina.

"Guvernul Ponta e in campanie electorala pe la manastiri. In acest timp, lucrurile par sa se complice in Ucraina, unde, conform agentiilor de presa, armata ucraineana a distrus un convoi de artilerie in zona separatistilor. Diplomatia europeana e in alerta. Secretarul general NATO cere Rusiei sa nu escaladeze conflictul. Ambasadorul rus la Londra este convocat la Foreign Office pentru explicatii. Pietele bursiere internationale au suferit caderi severe, indicele Dow Jones a pierdut peste 100 de puncte", sumarizeaza situatia internationala tensionata Catalin Predoiu.

NATO confirma o incursiune a Rusiei in Ucraina: Un flux continuu de arme si luptatori

Rusia, incursiune in Ucraina: Armata ucraineana a atacat blindate rusesti

Rusia, incursiune in Ucraina: Basescu a discutat cu Joe Biden despre criza ucraineana

"In acest context", comenteaza Predoiu, "premierul Ponta pare absorbit de campania electorala, nici un vicepremier nu pare sa asigure leadership-ul Guvernului in lipsa lui Ponta".

Predoiu atrage atentia ca, chiar daca "e zi libera, e Sarbatoare mare, in aceste momente, Guvernul trebuie sa comunice si sa faca dovada ca functioneaza la capacitate deplina. La granita UE e criza, pe pietele financiare situatia se agraveaza, Guvernul Ponta doarme sau face campanie, ceea ce e inadmisibil".

Prim-vicepresedintele PDL cere lui Ponta "sa aleaga rapid intre campania electorala si exercitarea mandatului de premier", deoarece "Romania are nevoie de premier la postul de comanda permanent, nu de premier alergand pe banii contribuabilului in campanie electorala".

In final, Catalin Predoiu ii cere premierului Ponta sa "intreprinda imediat actiuni pentru a imbunatati comunicarea Guvernului, sa explice cum se organizeaza administratia noastra centrala pentru cazul in care situatia se tensioneaza si mai mult".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Catalin Predoiu acuzatii guvern Ponta, #Predoiu lipsa reactii Ponta Ucraina , #PDL