Predoiu, despre scandalul Lukoil: E o manevra tipica de destabilizare a economiei unui stat

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 17:36
5746 citiri
Predoiu, despre scandalul Lukoil: E o manevra tipica de destabilizare a economiei unui stat
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu considera ca scandalul Lukoil este "o manevra tipica de destabilizare a economiei unui stat" si ii solicita ministrului de Externe Titus Corlatean sa il convoace pe ambasadorul Rusiei la Bucuresti din cauza declaratiilor facute pe acest subiect.

"Crivatul care a maturat estul Ucrainei adie si in Romania, prin cazul Lukoil. Este o manevra tipica de destabilizare a economiei unui stat. Rusia sa nu se comporte cu Romania ca un 'stat racket' si sa respecte interesele noastre. Este o conditie nenegociabila pentru o relatie bilaterala corecta", a declarat pentru Ziare.com Catalin Predoiu, nominalizat de ACL la functia de premier in cazul in care Klaus Iohannis ajunge presedintele Romaniei.

Catalin Predoiu a mai spus ca in acest context, "Victor Ponta demonstreaza inca o data ca este o piatra de moara atarnata de gatul Romaniei".

"Principala datorie a premierului este sa apere interesele nationale, nu cele electorale personale. Victor Ponta sa lase justitia in pace, sa-l trezeasca din somn pe ministrul Corlatean si sa-l convoace pe ambasadorul Rusiei, care s-a implicat public in cazul Lukoil, pentru a gasi o solutie care sa respecte interesele Romaniei si justitia romana", a mai cerut Catalin Predoiu sefului Executivului.

Compania Lukoil a anuntat ca inchide definitiv rafinaria de la Ploiesti daca procurorii nu ridica sechestrul pus pe diverse conturi si stocuri. Anuntul a fost facut dupa ce ambasadorul Rusiei la Bucuresti a cerut sa se ridice sechestrul, iar premierul Ponta a sustinut aceasta pozitie, invocand interesul miilor de angajati.

Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Lukoil, ultimatum pentru procurori: Altfel inchidem definitiv rafinaria de la Ploiesti

In replica, CSM s-a autosesizat si a decis, joi, in unanumitate, sa sesizeze Inspectia Judiciara, iar procurorul general, Tiberiu Nitu, a acuzat conducerea Lukoil ca pune presiune pe procurorul de caz, lucru inadmisibil intr-o societate democratica.

Procurorul general acuza Lukoil ca pune presiune pe procurorul de caz

Macovei, despre dosarul Lukoil: Pana acum, Ponta a ales hotii. Acum a ales Putin

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei.

Procurorii au facut saptamana trecuta perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Predoiu Lukoil, #Predoiu convocare anbasador Rusia, #Predoiu Lukoil Ponta , #PDL