Predoiu face praf USL dupa afirmatiile lui Reding si "masurile aberante" convenite cu FMI

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 14:22
3658 citiri
Predoiu face praf USL dupa afirmatiile lui Reding si "masurile aberante" convenite cu FMI
Foto: B1TV

Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL si fost ministru al Justitiei, a criticat diletantismul cu care ministrul de Externe, Titus Corlatean, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, au tratat declaratiile comisarului european Viviane Reding cu privire la nerespectarea statului de drept in Romania.

Intr-o conferinta de presa tinuta marti, la sediul PDL, Catalin Predoiu a tinut sa semnaleze "gravitatea fara precedent" a afirmatiilor facute recent de comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, cu privire la Romania.

Predoiu a spus ca aceasta a atras atentia asupra unei "mentalitati" antidemocratice de care da dovada actuala majoritate guvernamentala.

Totodata, prim-vicepresedintele PDL a subliniat cateva dintre erorile comise de USL, printre care incalcarea legilor, atacarea justitiei prin declaratii politice, privatizarea CFR Marfa sau stangacia in comunicare cu privire la Rosia Montana, care au condus la scaderea lipsei de credibilitate a Romaniei in ochii partenerilor externi, precum si ai investitorilor, producand efecte economice.

"Afirmatiile trebuie luate in serios si nu tratate cu dilentatism, asa cum a facut ministrul de Externe sau presedintele Camerei Deputatilor. Nu e vorba doar de lipsa de maturitate politica, de civism, de instinct democratic, ci si de autism politic.

Cand un comisar iti atrage atentia asupra unor lucruri grave, nu persiflezi, ci discuti in mod serios. Asta face un guvern care intelege interesele Romaniei", a declarat Predoiu, acuzand guvernul USL ca "nu intelege standardul european".

Un buget care da cu o mana si ia cu trei

Predoiu a mai explicat ca toate esecurile guvernarii USL "se razbuna acum", dovada masurile luate de Guvern in acord cu FMI, dar "nimeni nu plateste din guvern sau majoritate, platesc cetatenii Romaniei", care se vad fara locuri de munca, in schimb cu taxe mai mari.

De altfel, prim-vicepresedintele PDL a criticat aspru "masurile aberante" convenite luni seara de Guvernul Ponta cu FMI, apreciind ca acestea "vor bloca si mai mult economia".

Predoiu a sustinut ca bugetul creionat de USL este "un buget care da cu o mana si ia cu trei" si ca el "va continua cercul vicios instalat de politicile de stanga prin suprataxare", in conditiile in care economia se blocheaza si e incapabila sa mai produca venituri, iar Guvernul USL trebuie sa taxeze din nou.

In opinia PDL, Guvernul Ponta "face exact invers decat ar trebui sa procedeze", a mai spus Predoiu, reamintind ca partidul sau sustine relaxarea fiscala, in timp ce USL are "o viziune socialista", practicand politici de stanga.

Catalin Predoiu a dat exemplul anuntarii scaderii CAS, care este "doar o promisiune marca USL, o amagire, o propaganda menita sa distraga atentia de la esecul guvernarii USL".

"Oamenii au nevoie azi de reducerea CAS, nu maine, economia trebuie relansata azi, nu de la 1 iulie!", a mai declarat Catalin Predoiu, subliniind inca o data ca actualul Guvern ia masuri tipice pentru un "guvern socialist".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Predoiu Reding stat drept, #Predoiu Corlatean dilentantism, #Predoiu masuri Ponta FMI , #PDL