Predoiu ii cere lui Ponta sa finalizeze privatizarea CFR Marfa: Altfel, sa-si asume un nou esec!

Marti, 23 Iulie 2013, ora 14:55
1241 citiri
Predoiu ii cere lui Ponta sa finalizeze privatizarea CFR Marfa: Altfel, sa-si asume un nou esec!
Foto: Blog Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu ii cere premierului Victor Ponta sa semneze contractul de privatizare CFR Marfa, dar doar daca este de parere ca vanzarea este oportuna si corecta, iar in caz contrar sa isi mai asume inca un esec.

"Daca premierul Ponta considera ca totul e in regula, sa semneze mai repede privatizarea CFR Marfa, iar daca privatizarea nu e in regula, sa explice de ce l-a tinut in guvern pe domnul ministru Fenechiu si sa-si mai asume un esec, pe langa esecul fondurilor europene", a scris democrat-liberalul, pe blog.

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca ar prefera ca premierul Victor Ponta, care este interimar la Transporturi, sa-si asume raspunderea pentru privatizarea CFR Marfa, nu unul proaspat nominalizat.

Astfel, el a amanat pana pe 23 august luarea unei decizii in ceea ce priveste propunerea Guvernului de a-l numi pe Ovidiu Silaghi la Transporturi in locul lui Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul".

Basescu a mai aratat ca firma GFR, care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa, nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci". In aceste conditii, spune Basescu, compania nu va avea bani pentru investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

In fine, presedintele a aratat ca Guvernul nu a fost competent in pregatirea absorbtiei banilor pentru exercitiul bugetar 2014-2020, prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles.

Basescu: Castigatorul de la CFR Marfa cauta sa imprumute de la banci. De unde bani pentru modernizare?

In replica, premierul a declarat, luni seara, ca din datele de pana in prezent nu rezulta nimic in neregula cu vanzarea CFR Marfa, dar ca nu este exclus sa fie intocmit un dosar penal la sugestia televizata a presedintelui Basescu pentru castigatorul licitatiei, deoarece asa se intampla cu cine il "supara" pe acesta.

Reactia lui Ponta la declaratia lui Basescu: Mi-e indiferent ce a zis presedintele, sa fie sanatos!

Si Gruia Stoica, patronul GFR, a mentionat ca "toate companiile mari apeleaza la credite in cazul unei investitii de o astfel de anvergura, toate se finanteaza, iar noi suntem un grup mare, nu vad de ce nu am putea face la fel".

Gruia Stoica (GFR): Toate companiile mari se finanteaza pentru investitii importante

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Predoiu privatizare CFR Marfa Ponta, #Predoiu privatizare CFR Marfa, #PDL privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #PDL