Lui Tariceanu i se cere sa plece, dupa scrisoarea catre Iohannis: "Un servitor al mafiei, angajat de Ponta"

Marti, 26 Mai 2015, ora 20:28
8187 citiri
Lui Tariceanu i se cere sa plece, dupa scrisoarea catre Iohannis: "Un servitor al mafiei, angajat de Ponta"
Foto: Captura Digi 24

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca Tariceanu "nu mai este presedinte al Senatului, ci servitor al mafiei", dupa scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Klaus Iohannis.

Totodata, Predoiu a precizat ca seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, ar trebui sa isi dea demisia. Reactia liderului liberal vine dupa ce Tariceanu, alaturi de cativa senatori membri PLR, i-au trimis lui Iohannis o scrisoare deschisa in care solicita demiterea Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA.

Tariceanu, scrisoare catre Iohannis: ii cere sa le demita pe Kovesi si Livia Stanciu

De asemenea, senatorii l-au mai rugat pe seful statului sa sustina modificarea Codului de Procedura Penala, pentru eliminarea arestului preventiv in cazurile de coruptie.

"Domnul Tariceanu este consecvent si a ramas acelasi bun prieten al infractorilor politicieni ca si atunci cand, de exemplu, il apara public si se plimba de mana cu dl. Remes cand acesta lua spaga caltabosi si masini de teren" sau "incerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior si el pentru coruptie", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Dupa parerea acestuia, Tariceanu era prieten al infractorilor si atunci cand "cerea, cu incalcarea legii, sa fie informat de Procurorul general atunci cand membrii Guvernului erau anchetati pentru fapte de coruptie in faza secreta (...) ", cand "sustinea, alaturi de Ponta si PSD, modificarea Codului penal si Codului de procedura penala astfel incat jurnalistii care publicau date din dosare sa fie pedepsiti cu inchisoarea", cand "certa ambasadorii UE si SUA pentru ca acestia sustineau lupta anticoruptie si respectarea statului de drept in Romania" sau cand "a refuzat sa trimita spre publicare votul Senatului care aviza arestarea preventiva a inculpatului Sova Dan".

Tariceanu, contre cu jurnalistii, dupa ce a cerut demiterea lui Kovesi: Ma asteptam la intrebari, nu la remarci

Tariceanu, acuzat ca nu urmareste respectarea legii

Premierul desemnat al PNL a mai notat ca modul in care se comporta Calin Popescu Tariceanu "nu are nicio legatura cu functia si atributiile unui presedinte al Senatului Romaniei, ci cu atributiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta si PSD. El nu urmareste respectarea legii, ci incalcarea ei prin orice mijloace".

In final, Predoiu a cerut demisia imediata a lui Tariceanu, pe care, in opinia sa, "romanii nu il platesc sa slujeasca mafia".

"Domnule Tariceanu, numai CSM are atributii de inspectie judiciara. Cer demisia imediata a lui Tariceanu. Azi am fost aproape de o catastrofa prin tentativa de dezincriminare a conflictului de interese. Domnul Tariceanu continua sa impinga Romania spre buza prapastiei. Sa plece si sa ne lase in pace. Romanii nu il platesc sa slujeasca mafia", a conchis Catalin Predoiu.

D.T.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Catalin Predoiu demisie Tariceanu, #Catalin Predoiu Tariceanu, #Catalin Predoiu Tariceanu mafia , #PNL