Predoiu acuza ca Senatul lucreaza pentru Sova: Se prefigureaza un vot al rusinii

Marti, 02 Iunie 2015, ora 15:50
2958 citiri
Predoiu acuza ca Senatul lucreaza pentru Sova: Se prefigureaza un vot al rusinii
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu preconizeaza ca plenul Senatului va da marti seara "un vot al rusinii" in cazul lui Dan Sova, acuzand ca Senatul Romaniei lucreaza pentru perlamentarul social-democrat.

"Senatul Romaniei lucreaza pentru Sova. Ignorand decizia CCR si incalcand Constitutia, Senatul condus de Tariceanu confectioneaza la aceasta ora cabina de vot prin care Sova fuge de Justitie. Se prefigureaza un Vot al Rusinii", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Comentariile premierului desemnat al PNL vin in contextul in care, dupa indelungi tergiversari, Biroul Permanent al Senatului a decis marti ca votul privind cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova sa fie reluat, asa cum au dorit social-democratii, spre deosebire de liberali, care au vrut reinterpretarea votului din 25 martie, in conformitate cu noul regulament al Senatului.

Decizia Biroului Permanent vine dupa ce Comisia Juridica din Senat nu a putut adopta un proiect de hotarare in cazul Dan Sova nici marti, dupa ce membrii prezenti nu au reusit sa ajunga la un consens. Raportul Comisiei era de reinterpretare a votului initial, care nu a adunat insa voturile necesare.

Telenovela Sova continua: Nou blocaj in Comisia Juridica (Video)

Presedintele senatorilor juristi Catalin Boboc (PNL) a precizat ca blocajul a avut loc din cauza reprezentantului UDMR care a lipsit de la sedinta, fara sa isi explice absenta.

Batalia pentru Sova nu se incheie nici dupa 2 luni. Fara majoritate, PNL se gandeste iarasi la CCR

Asadar, cerere DNA se afla din nou pe ordinea de zi a Senatului, unde se va da marti votul final in cazul lui Dan Sova. Desi pana acum au existat numeroase tergiversari, seful Senatului Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari saptamana trecuta ca plenul va lua in discutie marti cazul lui Dan Sova, chiar daca membrii Comisiei Juridice nu ajung la o concluzie.

D.T.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Predoiu vot Sova, #Predoiu Sova, #Predoiu Senat Sova , #PNL
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Pe 25 martie, Şova a primit 79 de voturi pentru urmărire şi arestare
Poza vasy51
vasy51
rank 1