Predoiu, atac la Ponta pe reducerea TVA: Face doar un joc de imagine. A ajuns la concluzia noastra

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 13:37
3194 citiri
Predoiu, atac la Ponta pe reducerea TVA: Face doar un joc de imagine. A ajuns la concluzia noastra

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu il acuza pe Victor Ponta ca "face doar un joc de imagine" cu reducerea TVA la 9% pentru produsele alimentare, incepand din 1 iunie.

Premierul desemnat al liberalilor sustine ca Victor Ponta a ajuns la concluzia PNL si si-a dat seama ca nu e sustenabil sa scada TVA generala la 20% din aceasta primavara, ci din ianuarie 2016. Totusi, prim-ministrul s-a angajat intr-un joc de imagine si a redus TVA doar pentru anumite produse, in opinia lui Predoiu.

"Ponta a anuntat initial ca scade TVA la 20% din aceasta primavara. I-am spus ca nu e sustenabil pana in ianuarie 2016, asa cum am trecut in programul de guvernare PNL. Azi ne-a anuntat ca scade TVA doar la anumite alimente si cota generala din... ianuarie 2016. Concluzia: Ponta face doar un joc de imagine atunci cand vorbeste de masuri economice. A ajuns la concluzia noastra", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Acesta a subliniat ca, pana la 1 ianuarie 2016, sunt necesare, printre altele, reforme in sfera colectarii veniturilor, astfel incat reducerea TVA sa poata fi aplicata, insa se indoieste ca Victor Ponta va face aceste reforme.

"Problema este ca, pana la 1 ianuarie 2016, trebuie sa faca reforme in zona colectarii veniturilor, informatizarii ANAF, profitabilitatii companiilor de stat (arierate, management, privatizare), astfel incat reducerea TVA sa poata fi aplicata. Credeti ca va face aceste reforme in mai putin de un an, daca nu le-a facut in trei, de cand e premier?", a notat liberalul.

TVA redus la 9% pentru alimente

Comentariile lui Catalin Predoiu vin dupa ce prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti, ca incepand cu 1 iunie TVA va scadea la 9% pentru toate alimentele agroalimentare si bauturile nealcoolice.

Ponta: TVA la toate alimentele, scazuta la 9%

"In urma discutiilor pe care le-am avut si cu Ministerul de Finante, cu BNR, cu FMI, cu Comisia Europeana, am luat decizia prin care, de la 1 iunie, absolut toate produsele agroalimentare din Romania vor avea o cota de 9 la suta. Aici se includ toate bauturile nealcoolice", a declarat Victor Ponta, in debutul sedintei de guvern.

Se cere reducerea TVA la carne la 9% din acest an: Ce efecte benefice va avea masura

Premierul a precizat ca masura este "total sustenabila" si ca impactul bugetar este de cinci miliarde de lei pe an, ceea ce statul isi poate permite. Potrivit sefului Executivului, 3,3 miliarde de lei au fost deja incasati suplimentar pe primul trimestru.

De asemenea, TVA va fi redusa si la serviciile de alimentatie publica, premierul adaugand ca sustine si reducerea generala a TVA, la 20 la suta, de la 1 ianuarie 2016. Nu in ultimul rand, Ponta a spus ca, in Romania, cota medie a TVA va fi de 17,5 la suta.

BCR, despre reducerea TVA: Facem aceeasi eroare ca inainte de criza. Ne stricam relatiile cu FMI

D.T.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Predoiu Ponta TVA, #Predoiu atac Ponta TVA, #Predoiu reducere TVA , #PNL