Catalin Predoiu, intepaturi la distanta cu Victor Ponta: Se simte premierul responsabil?

Autor: Ana Ilie
Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 11:50
4226 citiri
Catalin Predoiu, intepaturi la distanta cu Victor Ponta: Se simte premierul responsabil?
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Premierul desemnat al PNL, Catalin Predoiu, ii replica, marti, premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a argumentat de ce, in opinia sa, nu trebuie declansate alegeri anticipate.

"Victor Ponta enumera un sir de patru motive pentru care nu ar trebui declansate alegeri anticipate, insa nu mentioneaza nici macar un singur motiv pentru care el trebuie sa mai ramana premier", scrie pe site Catalin Predoiu.

Predoiu arata ca, "in cazul domnului Ponta, schimbarea Guvernului nu va insemna o criza, ci sfarsitul crizei de legitimitate a unui guvern dovedit ineficient".

Problemele subliniate de Ponta sunt importante pentru Romania, insa "un prim-ministru responsabil, desigur, nu trebuie sa vegheze daca va mai fi ales sau la viitoarele alegeri, fie ca sunt alegeri la termen sau anticipate. Un premier responsabil este interesat in primul rand de cetateni, de siguranta si de viitorul lor", mai sustine Predoiu.

Fostul ministru al Justitiei il asigura pe Ponta ca Opozitia este "foarte interesata de un dialog intens cu domnia sa pe mai multe teme, mult mai presante, cum ar fi:

1) Pomenile electorale aruncate cu multa voiosie in campania electorala si prabusirea investitiilor. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?

2) Gradul scazut al absorbtiei fondurilor europene, mult sub cuantumul l-a care s-a angajat guvernul pe care il conduce. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?

3) De ce Romania, tara europeana, nu are un sistem bine pus la punct de interventie in cazul accidentelor, iar oamenii mor cu zile, cum s-a intamplat in cazurile Apuseni si Sutghiol. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?

4) De ce programe nationale de sanatate nu sunt finantate (ex.: hemofilie si scleroza in placi) corespunzator. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?

5) De ce in Romania, tara europeana, se da o ordonanta de urgenta pentru a reglementa problema de plagiat a unei singure persoane? Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?".

Predoiu incheie cu un apel la premierul Ponta de a "renunta la masca ipocriziei si de a incerca, macar in ultimul ceas, sa inteleaga ca prioritatile lui sunt altele".

"Daca nu are capacitatea si vointa de a le indeplini, atunci sa plece de buna voie. De asemenea, ii reamintesc domnului Ponta ca in 16 noiembrie romanii i-au transmis in mod clar ca nu mai tolereaza iresponsabilitatea, tupeul, aroganta, minciuna si coruptia. Ar fi bine sa nu uite!", mai spune Predoiu.

Ponta face apel la dialog cu Opozitia

Ponta, reactie la motiunea de cenzura anuntata de liberali: Isi asuma PNL aceasta situatie? (Video)

Premierul Victor Ponta a luat act de anuntul facut luni de PNL, care intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului si spera la alegeri anticipate, insa considera ca este nevoie de dialog pentru a lamuri patru "aspecte esentiale", legate, printre altele, de modificarea legii electorale si a Constitutiei.

"Pentru a putea avea o reactie serioasa, nu doar politicianista, este nevoie de dialog pentru a lamuri urmatoarele aspecte esentiale:

1 - daca se doresc alegeri anticipate aceasta inseamna ca ramane in vigoare actuala lege (CCR a decis, la solicitarea chiar a PDL, ca niciun nou sistem electoral nu poate fi aplicat mai repede de un an de la adoptare). Isi asuma PNL aceasta situatie?

2 - inseamna ca noii parlamentari vor fi la fel de numerosi si alesi pe un sistem pe care toti il consideram neadecvat!! Isi asuma PNL aceasta situatie?

3 - pentru a avea anticipate este nevoie, in conformitate cu art 89 din Constitutie, de o procedura care presupune o criza politica de cel putin 60 zile, plus campanie electorala si plus formarea noului Parlament si Guvern! In total cel putin 100 de zile de instabilitate!!! Isi asuma PNL aceasta situatie?

4 - la votul din 15 Decembrie din Parlament rezultatul a fost de 377 voturi de sustinere pentru Guvern si 143 pt Opozitie! S-a schimbat ceva fundamental in raportul parlamentar?? Stiu de asta doar liderii PNL si nimeni altcineva? O tara are nevoie de o majoritate functionala pentru a indeplini un program serios de guvernare, altfel sa ceri inlocuirea unui Guvern fara sa spui ce pui in loc este un gest cu consecinte negative in toate domeniile! Isi asuma PNL aceasta situatie?", a scris pe Facebook Victor Ponta.

"Adresez un apel liderilor PNL sa avem un dialog si sa gasim un consens, in primul rand pentru schimbarea legii electorale, a Constitutiei, a legii finantarii partidelor si a organizarii administrativ- teritoriale! Dupa care, sigur, facem si alegeri! Nu cred ca interesul strict personal (mai clar spus graba egoista si lacomia de functii a unuia sau catorva) trebuie sa prevaleze fata de aceste obiective cu adevarat de interes public", a mai notat prim-ministrul.

Opozitia anunta motiune de cenzura

Interventia premierului a venit dupa ce co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Balga au anuntat, luni, ca partidul isi propune sa isi asume schimbarea Executivului Ponta si pregateste un program de guvernare.

PNL vrea la guvernare: Iata primii pasi pentru schimbarea Guvernului Ponta

In acest sens, PNL intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura dupa redeschiderea sesiunii parlamentare, sperand la alegeri anticipate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Predoiu raspuns Ponta motiune cenzura, #Predoiu Ponta motiune cenzura , #premier