Predoiu spune ca Ponta nu mai rezista mult: E o chestiune de timp pana cand Guvernul isi va da obstescul sfarsit

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 22:48
3579 citiri
Predoiu spune ca Ponta nu mai rezista mult: E o chestiune de timp pana cand Guvernul isi va da obstescul sfarsit
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, vineri, la Sibiu, ca "e o chestiune de timp pana cand Guvernul Ponta isi va da obstescul sfarsit politic", sustinand ca premierul Victor Ponta nu va mai rezista in functie "mai mult de cateva saptamani".

Predoiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca PNL este pregatit sa asigure "o guvernare eficienta".

"E o chestiune de timp pana cand Guvernul Ponta isi va da obstescul sfarsit politic si va pleca in partea neagra a istoriei nationale. E o chestiune de timp pana cand Romania va avea un guvern in linie cu simbolul pe care noul presedinte Klaus Iohannis il reprezinta azi pentru toti romanii, valorile pe care si-a construit campania si a obtinut votul covarsitor al romanilor", a spus liderul liberal.

Motiunea populara pentru demiterea lui Ponta: PNL vrea sa stranga un milion de semnaturi

Potrivit acestuia, Victor Ponta nu va mai rezista mult in functia de premier.

"Nu cred ca mai poate fi vorba de un exercitiu al premierului mai mult de cateva saptamani, nu vad cum ar putea continua. Orice premier intr-o situatie ca cea in care se afla domnia sa - pe de o parte dat disparut de la pupitrul de comanda al economiei intr-un moment delicat, critic, tinand cont si de criza din Grecia si de convulsiile politice in plan intern, un premier care evident ca nu mai are sprijin politic, chiar daca formal inca este sprijinit de catre partid - nu mai e niciun secret pentru nimeni, colegii din PSD discuta in mod deschis despre felul in care trebuie facut pasul urmator, retragerea lui Ponta de la Guvern si ce variante au la sefia PSD.

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca, sigur, exceptand capitala Turciei, unde este gazduit momentan cu ospitalitate fireasca pana la urma - nu sunt turcii de vina cu nimic ca domnul Ponta s-a refugiat la Istambul - nu cred ca domnul Ponta mai poate fi primit in vreo capitala europeana ca sa se lupte pentru Romania", a spus Predoiu.

Prim-vice PNL, despre Ponta: Nu cu piciorul trebuie sa semneze. Trebuie sa fie lucid sus si la mana

Guvernarea lui Predoiu: Prin noi insine sau prin noi insine, alaturi de altii

El a adaugat ca PNL este pregatit sa preia guvernarea.

"Sunt absolut adept castigat al ideii ca trebuie sa ne pregatim pentru Romania dupa Victor Ponta. Ce inseamna Romania dupa Victor Ponta? Inseamna, in primul rand, evident o alta guvernare, nu numai formal, compusa din alta majoritate si alte partide, o majoritate condusa de PNL, dar si o guvernare eficienta.

Noi ne pregatim de mai mult timp pentru aceasta guvernare, pentru ca votul din 16 noiembrie anul trecut a fost foarte clar in directia unui altfel de presedinte si acest lucru s-a implinit, este un fapt, se vede, se simte, dar si a unei alte guvernari si suntem intr-o munca permanenta de a pregati aceasta guvernare", a afirmat prim-vicepresedintele PNL.

Intrebat cum vede guvernarea despre care vorbeste - PNL singur sau in alianta, Predoiu a raspuns: "Orice e posibil, in orice caz acest orice include 'prin noi insine'. Prin noi insine sau prin noi insine alaturi de altii, vedem. E prematur si va spuneam ca sunt colegi, co-presedinti in primul rand care negociaza si discuta, elaboreaza si dupa aceea prezinta in comisia de conducere a partidului tot felul de varinate, acolo discutam si hotaram ce si cum".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Predoiu Ponta guvern demisie, #Predoiu premier Guvernare PNL Iohannis , #premier