Ziare.com

Predoiu: Legea unica a salarizarii, singura solutie pentru problemele din Justitie

Joi, 23 Iulie 2009, ora 15:07

   

Predoiu: Legea unica a salarizarii, singura solutie pentru problemele din Justitie
Singurul mod prin care pot fi rezolvate problemele din Justitie este adoptarea legii unice a salarizarii, a apreciat, joi, ministrul Catalin Predoiu, adaugand insa ca si "o reglementare tranzitorie care sa lamureasca disputele" poate fi o solutie pana cand va fi gata legea unica.

"Problemele salariale nu se pot rezolva decat printr-o lege unica de salarizare pe intreg sectorul bugetar. Daca aceasta lege va intarzia, poate ca solutia ar fi adoptarea unei reglementari tranzitorii, provizorie, pentru sistemul judiciar care sa lamureasca disputele din sistem pe aceasta tema si sa aseze intr-un mod echitabil remuneratiile in sistemul judiciar, intre categoriile profesionale", a explicat Predoiu.

Dupa ce a confirmat ca problema salariilor din sistemul juridic a fost discutata in cadrul sedintei de joi a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ministrul Justitiei a dat asigurari ca, in zilele urmatoare, o sa-si concetreze actiunea "in aceste directii de actiuni".

"Am discutat acest lucru in CSM, l-am discutat si ieri (n.r. miercuri) in Guvern, vom continua discutiile. Asteptam si mediarea conflictului, care sper sa puna capat intreruperii activitatii de judecata si sa reintram in normalitate in cel mai scurt timp", a afirmat Predoiu.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au discutat, intr-o sedinta informala, despre raportul Comisiei Europene pe justitie.

Sursa: rNews

Articol citit de 978 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

intrebare!

De ce nu se vrea lege unica pentru salarii, lege unica pentru pensii? Atunci cand Basescu a vrut cota unica s-a adoptat de a doua zi! Atunci cand s-au promulgat pensiile speciale nu a zis nimic. Atunci cand a trebuit sa promulge cresterea pensiilor la 45% conform legii s-a scremut 20 de zile si a spus pe toate posturile ca nu sunt bani. Acum sunt bani pentru salarii si pensii speciale? Ne vedem la vot stimabile!

 

Hai!

Pai faceti fratilor odata legea unica a salarizarii si pensiei. Sa terminam cu "specialele", cu nedreptatile.

Scadere

Tare sunt curios cum judecatorii de la CC care anul trecut au castigat 180 milioane /luna si anul asta 350 milioane/luna ( doar si-au dublat bugetul de salarii ) vor accepta salarii jalnice de doar 80-90 milioane/luna conform proiectului de lege . Oare nu va fi o incalcare adreptului de proprietate , pe care il invoca de fiecare data cand interesele lor personale o cer ?

 

nicio scadere

judecatori de la curtea constitutionala nu sunt salarizati ca si ceilalti magistrati, conform oug 27/2006, pentru ca ei sunt demnitari. So, pe ei nu-i intereseaza daca va fi sau nu adoptata legea unica de salarizare.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor