Predoiu: Magistratii nespecializati sunt de vina pentru erorile judiciare

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 09:21
2376 citiri
Predoiu: Magistratii nespecializati sunt de vina pentru erorile judiciare

Finantarea insuficienta, slaba specializare a magistratilor si lipsa de credibilitate sunt principalele probleme cu care se confrunta justitia romana, a declarat, joi, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

"Romania vine dupa o perioada de 10-15 ani in care sistemul (judiciar - n.r.) a fost finantat necorespunzator, iar acest lucru si-a pus amprenta asupra calitatii actului de justitie", a spus ministrul Predoiu, citat de NewsIn.

Acesta a subliniat ca, in momentul de fata, pe buget exista presiuni si a solicitat responsabilitate atat din partea Guvernului cat si a beneficiarilor bugetului, lansand un apel catre CSM la flexibilitate in negocieri.

Ministrul Justitiei a mai mentionat faptul ca fondurile alocate justitiei sunt investitii pe termen lung. O alta problema a justitiei romane este "slaba specializare a magistratilor", care, in opinia lui Catalin Predoiu, "este principala cauza in erorile judiciare si nu coruptia, asa cum se spune de cele mai multe ori".

Ministrul Predoiu a mai declarat ca toate aceste aspecte creaza sistemului judiciar o lipsa de credibilitate in ochii cetatenilor Romaniei.

In alocutiunea sustinuta joi seara la un eveniment al Camerei de Comert romano-germane, ministrul Justitiei a prezentat si masurile pe care le-a luat pana acum pentru a ajuta mediul de afaceri.

Acesta a reamintit integrarea directivei privind fuziunile transfrontaliere si modificare legii insolventei, pentru accelerarea acestei proceduri.

Printre obiectivele pentru acest an se numara o serie de investitii in infrastructura IT a instantelor. "Vom intreprinde o serie de investitii pentru informatizarea instantelor si interconectarea sistemelor noastre cu ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene", a mai spus ministrul Justitiei.

Insa, principalul obiectiv al acestuia o reprezinta accelerarea reformei in justitie, astfel incat sa fie ridicata monitorizarea pe acest domeniu din partea Comisiei Europene.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Predoiu reforma justitie, #magistrati erori judiciare , #reforma Justitiei