Ministerele incep sa dea afara oameni

Luni, 12 Iulie 2010, ora 17:53
3817 citiri
Ministerele incep sa dea afara oameni

Ministrii din Guvernul Boc au dat curs cererii premierului de restructurare a personalului, iar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca vor ramane doar doi secretari de stat, dar si ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anuntat ca numarul secretarilor s-a redus la 3.

Ministerul Justitiei va fi restructurat, numarul de secretari de stat urmand sa se reduca de la trei la doi, in acord cu decizia Guvernului privind reducerile de personal din institutiile publice, a anuntat, luni, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

De asemenea, in MJ va continua sa existe un post de subsecretar de stat.

In prezent, la Ministerul Justitiei sunt trei secretari de stat: Rodica Constantinovici, Alina Mihaela Bica si Lidia Barac, iar subsecretar de stat este Radu Constantin Ragea.

Catalin Predoiu a precizat ca la Ministerul Justitiei exista un grup de lucru care studiaza modalitatile de modificare a organigramei de personal, urmand ca propunerile sa fie prezentate miercuri in sedinta de Guvern. Criteriile de reducere a personalului vor fi stabilite de o comisie speciala, tinandu-se cont si de raspunsurile venite de la institutiile subordonate.

Ministrul Justitiei a spus insa ca nu poate preciza cati angajati vor pleca din institutia pe care o conduce.

Si la MAE se reduce numarul secretarilor de stat

Si Ministerul Afacerilor Externe isi va reduce numarul de secretari de stat de la 5 la 3, a anuntat,luni, ministrul Teodor Baconschi.

Saptamana trecuta, premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul isi reduce numarul secretarilor de stat de la 50, cati sunt incadrati in acest moment, la 32, iar numarul subprefectilor se va injumatati.

El arata atunci ca ministerele vor avea, de regula, cate cel mult doi secretari de stat, cu exceptia Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finantelor Publice, care vor avea maximum cate trei secretari de stat.

Potrivit premierului, ministrii au termen, pana miercuri, sa prezinte Guvernului noi organigrame pentru ministere.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#restructurare personal Ministerul Justitiei, #trei secretari stat, #Catalin Predoiu restructurari , #stiri Catalin Predoiu