Catalin Predoiu scapa de ghimpele demiterii

Marti, 28 Iulie 2009, ora 20:09
3770 citiri
Catalin Predoiu scapa de ghimpele demiterii

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a discutat, marti, cu reprezentantii din Justitie despre intreruperea activitatii magistratilor, acordarea unor sporuri salariale, subfinantarea sistemului de justitie si despre problema demiterii ministrului Justitiei, Catalin Predoiu.

Intalnirea de marti de la Cotroceni a avut loc ca urmare a solicitarii presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si a ministrului Justitiei, presedintele avand rolul de mediere intre puterea judecatoreasca si Guvern pe tema problemelor din sistemul judiciar, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Reprezentantii Justitiei, cat si ai executivului au fost de acord ca protestul magistratilor sa nu afecteze activitatea instantelor de judecata sau a parchetelor. Basescu le-a solicitat magistratilor ca protestul lor sa se inscrie in limitele legii.

In privinta finantarii sistemului judiciar, Guvernul a dat asigurari ca nu vor exista dificultati in ceea ce priveste acoperirea cheltuielilor curente pentru desfasurarea in conditii normale a activitatii in instante si parchete. Guvernul s-a obligat sa asigure cele 170 milioane de lei necesare pana la sfarsitul anului pentru buna functionare a Justitiei.

In ceea ce priveste sporurile salariale, toti cei prezenti au hotarat sa mai reflecte asupra acestui aspect. Concluziile vor fi discutate in cadrul unei alte intalniri care va avea loc marti 4 august.

Atat reprezentantii Justitiei cat si cei ai executivului au fost de acord ca nu se pune problema unei demisii sau a unei demiteri a ministrului Justitiei, acesta fiind in continuare mandatat de Guvern sa gestioneze problemele Justitiei.

La intalnire au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si Liviu Dascalescu, membrii CSM, precum si ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu, si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre va fi discutată de Consiliul European în luna iunie. ”Suntem pregătiţi să o facem”
Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a declarat că va continua să facă toate eforturile necesare pentru ca România să devină stat membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen....
#Traian Basescu, #intalnire Justitie, #Catalin Predoiu, #intalnire noua marti , #Traian Basescu