Predoiu, chemat la raport, la Cotroceni

Joi, 13 August 2009, ora 14:26
2003 citiri
Predoiu, chemat la raport, la Cotroceni
Foto: Realitatea Tv

Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, a fost chemat vineri, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat remis NewsIn, ministrul va participa la o sedinta prezidata de presedintele Traian Basescu.

Administratia Prezidentiala a anuntat, pe 31 iulie, ca discutiile privind sporurile salariale din justitie, obiect al medierii presedintelui intre puterea judecatoreasca si Executiv, stabilite pentru data de 4 august, vor fi reprogramate dupa terminarea discutiilor cu delegatia FMI.

"De comun acord intre toate partile participante la medierea din data de 28 iulie 2009, s-a decis ca intalnirea programata pentru data de marti, 4 august, la Palatul Cotroceni, cu privire la problematica sporurilor salariale, sa fie reprogramata la o data ulterioara, dupa terminarea discutiilor dintre Guvernul Romaniei si Fondul Monetar International. Imediat ce va fi stabilita, data intalnirii va fi adusa la cunostinta opiniei publice", se precizeaza in comunicatul de presa.

Guvernul s-a obligat, in cadrul intalnirii de la Cotroceni, din 28 iulie, cu reprezentantii CSM, sa asigure cele 170 milioane de lei necesare pana la finele anului pentru buna functionare a Justitiei, problema sporurilor va face obiectul unei noi discutii mediate de seful statului, iar Predoiu nu va fi demis.

In ceea ce priveste problema sporurilor salariale, cei prezenti au convenit ca "este nevoie de a se reflecta asupra situatiei, pentru ca pe viitor sa fie eliminate inechitatiile din sistem cu privire la acordarea acestor sporuri".

Administratia Prezidentiala a anutat atunci ca marti, 4 august, va avea loc o noua intalnire la Palatul Cotroceni pe acest subiect.

Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost solicitarea unor organizatii profesionale ale magistratilor ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, sa fie demis.

Atat reprezentantii justitiei, cat si cei ai Executivului au fost de acord ca protestul magistratilor sa nu afecteze activitatea instantelor de judecata sau a parchetelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Catalin Predoiu, #sedinta Cotroceni Traian Basescu , #Traian Basescu