PSD, mandru ca are presedinte condamnat. PNL, pierdut in Predoiu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 17:25
7917 citiri
PSD, mandru ca are presedinte condamnat. PNL, pierdut in Predoiu

Social-democratii au ajuns in ipostaza de a-si afisa mandria, fortati si de inceputul campaniei electorale, de a avea un presedinte condamnat definitiv in justitie de fraudarea votului la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu din 2012.

Sunt obligati sa faca asta de catre cei care isi incordeaza arcul etic si ii cer demisia de onoare lui Liviu Dragnea din cauza incompatibilitatii profund "imorale" in care se afla ca sef al celui mai mare partid si condamnat in acelasi timp definitiv pentru frauda la vot.

Daca politicienii care ii cer demisia ar fi noile sperante ale societatii, nepartasi in aceeasi complicitate la acelasi tip de acte pentru care a fost condamnat seful PSD, sa spunem ca argumentele lor ar putea sa prinda. Dar asa, in mediul in care se afla acum, Dragnea poate sa stea linistit in fruntea partidului fara sa para un caraghios total in ochii alor sai.

Ba condamnarea cu suspendare a lui Liviu Dragnea ar putea sa produca in sufletele multor colegi de-ai sai un puternic sentiment de solidaritate, ca fata de un frate mai mare care s-a batut pe campul de lupta cu Traian Basescu pe vremea cand era tatal raului si cu fortele intunecate intruchipate de DNA si a reusit sa ramana in picioare, viu si doar cu onoarea putin sifonata.

Nu e putin lucru astazi, cand duzine de politicieni sunt trasi pe linia moarta de diverse forte mai mult sau mai putin justitiare. Intre timp doar inteligenta lui Zgonea pare sa dea pe dinafara, dar pana cand nu va fi urmat de alte cateva zeci si sute de pesedisti, vocea sa produce maxim stiri de presa interesante cu si despre acoperitii serviciilor.

In cazul liderului pesedist, ori DNA trebuie sa se incordeze pe dosare serioase, cum ar fi afacerile si proprietatile cu care seful PSD sfideaza pana si bunul gust, ori Dragnea va fi iesi si mai intarit dupa succesul pe care il va inregistra partidul la locale.

Pentru ca nu exista o alta previziune posibila cand privesti spre candidatul pe care PNL l-a aruncat in varful armatei cu care isi propune parca sa piarda alegerile locale - europeanul Catalin Predoiu:

"Bucurestiul este o capitala europeana si va ramane o capitala europeana pentru ca Romania este o tara europeana si va ramane o tara europeana".

Initial cand am citit aceste cuvinte ca fiind rostite de candidatul PNL pentru Primaria Bucurestiului, Catalin Predoiu, am crezut ca este o gluma, un fake, o facatura a adversarilor care se folosesc de cine stie ce scapare. Halucinant e ca exista si varianta video.

Dar tristetea in care se afla cele doua partide mari, destructurate aproape din toate punctele de vedere - moral, penal si politic -, e adancita de penibilul in care se afunda partidele mai mici sau noi care se prezinta drept alternativa.

Autodemascatul Robert Turcescu s-a hotarat sa acopere cu ridicol total nu doar presa, ci si pe omul in numele caruia a fost acuzat ca a activat ca jurnalist - Traian Basescu si constructia sa politica "reformatoare", dar din care nu lipsesc expiratii care au epuizat toate combinatiile traseismului clasic si au ajuns acum la partidele din liga secunda.

Asta ca sa nu mai vorbim de un alt exemplu de speranta si promisiune de innoire a clasei politice incheiata in bratele celor impotriva carora se jura ca va lupta - Ciprian Ciucu.

Exista totusi si ceva in mod real interesant in alegerile locale, mai ales din punctul de vedere al studiilor sociologice, psihologice si politice.

Candidatura celor din clasa lui Piedone si Vanghelie, primari care stapaneau sectoarele aproape total si care vor sonda, in cazul in care vor reusi sa ramana pe liste, cat de mult isi doreste si poate si electoratul sa se schimbe.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#alegeri locale 2016 Turcescu Basescu, #PSD Dragnea condamnat demisie, #PNL candidat Predoiu Europa , #Traian Basescu