10 euro pe litrul de benzina, in Germania

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 18:36
5484 citiri
10 euro pe litrul de benzina, in Germania

Faptul ca pretul combustibililor a crescut extrem de mult in ultima perioada nu mai este o noutate, insa pragul de 10 euro pe litru nu ar fi fost imaginat vreodata.

Totusi, acesta a fost aproape de a fi atins, in Germania, cand imediat dupa sarbatorile de Paste, intr-o benzinarie Esso, din orasul Filderstadt, pretul unui litru de benzina Super a ajuns 9,99 euro, scrie Thelocal.de.

Se pare ca benzinaria a ridicat pretul la un nivel prohibitiv intr-o incercare deliberata de a descuraja soferii sa o cumpere. In ciuda acestui lucru, au fost si soferi dispusi sa dea bani buni pentru a-si alimenta masinile, dar si soferi care s-au vazut nevoiti sa plateasca sume record, pentru ca nu au vazut pretul afisat.

De exemplu, un sofer care avea un BMW a vazut la casa ca are de achitat, pentru 21 de litri de combustibil, o suma de 209,98 euro, dar si o femeie care a fost nevoita sa plateasca pentru 20 de litri circa 200 euro.

Desi oamenii au chemat politia pentru a rezolva acest caz, aceasta a declarat ca nu poate face absolut nimic, caci majorarea de pret are acoperire perfect legala.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#benzinarie Germania, #pret banzina Germania, #benzina pret , #benzina