Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Benzina a scazut sub 5 lei pe litru: In ce judete sunt cele mai mici preturi

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 13:51
7321 citiri
Benzina a scazut sub 5 lei pe litru: In ce judete sunt cele mai mici preturi

Pretul benzinei a coborat sub pragul de 5 lei pe litru in mai multe judete, majoritatea din Moldova, iar daca nu se intampla nimic important pe plan international, preturile la combustibili vor continua sa scada si luna aceasta.

Cele mai mici tarife sunt in judetele din Moldova, in frunte cu Iasi, informeaza ProTV. Aici, un litru de benzina costa circa 4,8 lei, din cauza ca puterea de cumparare e mai mica, la fel si chiriile platite de benzinari.

In schimb, in Muntenia si Transilvania preturile sunt ceva mai ridicate. Calculele arata ca pentru un plin de benzina, adica 50 de litri, moldovenii platesc cu 10 lei mai putin decat bucurestenii.

Si in Capitala au existat benzinarii unde pretul pe litru a coborat sub 5 lei, dar doar la periferie si ocazional.

A venit Mos Craciun la soferi: Benzina a coborat sub pragul de 5 lei pe litru

Specialistii sustin ca, daca Guvernul Ponta nu ar fi impus anul trecut acciza suplimentara de 7 eurocenti pentru fiecare litru de carburant, pretul benzinei ar fi fost astazi de 4,5 lei, iar cel al motorinei 4,7 lei pe litru, informeaza sursa citata.

Conform statisticilor, pretul motorinei in Romania este mai mare decat in Germania, Marea Britanie sau Franta, iar daca adaugam si accizele si TVA, el devine mai mare decat in Portugalia, Austria sau Spania.

Topul "suferintei la pompa": Romania, printre tarile cu cea mai scumpa benzina din lume

In ultimele luni, preturile au scazut cu 19% la benzina si 15% la motorina, in conditiile in care 55% din pretul pe litru reprezinta taxele si accizele care merg la stat.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#scadere preturi benzina motorina, #preturi mici benzina Moldova, #pret benzina patru lei , #benzina