Benzina s-a scumpit in toata Europa. Vezi cat costa carburantii acum

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 20:05
6714 citiri
Benzina s-a scumpit in toata Europa. Vezi cat costa carburantii acum
Foto: Arhiva

Pretul benzinei si al motorinei din tarile europene a crescut cu o treime in ultimul an. Potrivit unui studiu, carburantii s-au scumpit in toata Europa, iar cele mai mari cresteri de preturi s-au inregistrat in Suedia, Austria si Elvetia.

In Norvegia se gaseste cea mai scumpa benzina fara plumb. Norvegienii platesc 1,79 euro pentru un litru si sunt urmati de Olanda, unde litrul de benzina costa 1,75 euro. In Danemarca, litrul de benzina costa 1,66 de euro, iar in Germania, 1,57 euro, potrivit Daily Telegraph.

Cea mai ieftina benzina se gaseste in Luxemburg si Spania, unde litrul de benzina costa in medie 1,30 euro. Elvetia urmeaza foarte aproape cu 1,32 euro pe litru.

In numai un an, benzina s-a scumpit cu 24% in Suedia, cu 21% in Austria si cu 18% in Elvetia. Cel mai putin s-a scumpit in Germania - doar 5%.

Tot norvegienii platesc cel mai mult si pentru motorina - 1,63 euro/litru. In Marea Britanie, litrul de motorina costa 1,48 euro, iar Spania si Luxemburgul se bucura de cel mai mic pret - 1,10 euro, respectiv 1,21 euro. Motorina e mai ieftina decat benzina fara plumb in toate tarile europene, cu exceptia Elvetiei si a Marii Britanii.

Fata de 2009, pretul motorinei a crescut cu 30% in Suedia, cu 24% in Danemarca si cu 23% in Franta.

Romania nu a fost inclusa in studiul realizat de Posta din Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#pret benzina iunie 2010, #pret benzina Europa , #benzina