Germania critica masura luata de Franta pentru a reduce pretul carburantilor

Miercuri, 29 August 2012, ora 23:24
3223 citiri
Germania critica masura luata de Franta pentru a reduce pretul carburantilor

Guvernul si presa din Germania critica planul Frantei de a reduce preturile la carburanti, prin scaderea temporara a accizelor, motivul invocat fiind acela ca va avea succes doar pe termen scurt.

Cu toate acestea, 78% dintre germani ar dori implementarea unei decizii similare si in tara lor, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Bild.

"Nu credem ca o reducere a taxelor poate avea ca efect scaderea pe termen lung a preturilor carburantilor", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, intr-o conferinta de presa, scrie AFP.

Pentru Berlin, "preturile carburantilor ridica o problema de concurenta", a explicat Seibert, amintind de o decizie a guvernului german din luna mai, conform careia se va infiinta o institutie ce va avea rolul de a supraveghea evolutia acestora pe piata locala.

Invitatii Ziare.com Ionel Blanculescu: Minunea de la pompele de carburanti din Franta

"Reducerea preturilor carburantilor nu face parte din atributiile guvernului", a tinut sa precizeze Seibert.

Ministrul Economiei din Franta, Pierre Moscovici, a anuntat, marti, o scadere imediata a pretului carburantilor la pompa cu 6 eurocenti, din care 3 eurocenti reprezinta o contributie a statului, printr-o reducere de taxe de aproximativ 300 de milioane de euro, si 3 eurocenti, contributie a companiilor petroliere.

Insa aceasta idee a fost intens contestata de presa germana, care sustine ca masura este una populista, menita sa-l ajute in sondaje pe presedintele francez, Francois Hollande.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Germania critica Franta reducere pret carburanti, #Franta reducere pret carburanti, #Franta scadere pret carburanti , #benzina