Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ilie Sarbu, atac la PNL: E impotriva accizei, desi anul trecut a sustinut-o prin ministrii sai

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 19:00
1675 citiri
Ilie Sarbu, atac la PNL: E impotriva accizei, desi anul trecut a sustinut-o prin ministrii sai
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Ilie Sarbu i-a acuzat pe liberali ca sunt impotriva accizei la carburanti, care ar urma sa fie folosita pentru construirea de autostrazi, "desi au sustinut-o prin ministrii lor anul trecut".

Liderul Grupului Parlamentar PSD din Senat a vorbit, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com despre intentia liberalilor de a bloca acciza la benzina si motorina, dupa ce PNL a cerut amanarea dezbaterii in Parlament a Ordonantei privind introducerea noii taxe.

"Liberalii au produs astazi (marti - n.red.) o mare dezamagire. In Parlament, incep sa blocheze acciza pentru autostrazi, dupa ce, anul trecut, din guvern, prin ministrii lor, au sustinut-o. Crin Antonescu insusi spunea ca nu renunta sub nicio forma la acciza. Liberalii au votat si bugetul de stat, in care era inclusa acciza", a subliniat Ilie Sarbu.

Acciza la carburanti: Cu cat au crescut preturile la pompa

Senatorul PSD i-a acuzat pe liberali chiar ca executa ordinele presedintelui Traian Basescu, sustinand ca "isi bat joc" de voturile pe care le-au primit din partea electoratului USL.

"Azi, liberalii executa ordinul lui Traian Basescu si dovedesc ca sunt neseriosi si demagogi. Neseriosi pentru ca nu se tin de cuvant. Demagogi, pentru ca blocarea accizei ar insemna blocarea pachetului de relaxare fiscala, inclusiv blocarea reducerii CAS - adica masurile de care economia are nevoie pentru continuarea drumului bun.

Crin Antonescu si PNL sunt tot mai mult o anexa a lui Traian Basescu. Dupa declaratiile de saptamana trecuta in care isi afirmau intentia de a fuziona cu PDL, aceste noi declaratii arata clar cum isi bat joc de votul pe care l-au primit din partea alegatorilor USL, in 2012", a continuat Sarbu.

Acciza la carburanti: Ordonanta, amanata marti in Parlament, la cererea PNL

Discutarea Ordonantei a fost amanata, marti, in Parlament, fiind trimisa inapoi la comisii de plenul Camerei Deputatilor la initiativa PNL, care a cerut un termen de o saptamana pentru rediscutare.

Anterior, liberalii au anuntat ca va vota impotriva acestui act normativ. De asemenea, PDL si PMP s-au pronuntat impotriva accizei, preluand argumentele presedintelui Traian Basescu, care a spus ca aceasta masura este inutila, iar banii colectati ar urma sa sustina nevoile baronilor locali ai PSD in vederea alegerilor europarlamentare.

Ordonanta ar fi trebuit sa fie dezbatuta, marti, in regim de urgenta, desi acciza a intrat deja in vigoare si preturile la combustibili au fost marite cu sapte eurocenti.

D.T.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Ilie Sarbu acciza, #Ilie Sarbu PNL, #Ilie Sarbu PNL acciza, #Ilie Sarbu PNL Acciza carburanti , #benzina