Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pretul carburantilor va creste din nou, in ianuarie 2010

Vineri, 30 Octombrie 2009, ora 11:06
1836 citiri
Pretul carburantilor va creste din nou, in ianuarie 2010
Foto: Newschannel

Pretul carburantilor va creste, la inceputul lui 2010, din cauza pretului mare al petrolului dar si din cauza deprecierii leului fata de dolar.

Potrivit unui raport ING distribuit clientilor sai, citat de Jurnalul National, barilul de petrol va ajunge la 90-100 de dolari.

"In cazul in care dolarul nu-si revine, ceea ce este scenariul nostru de baza pentru 2010, petrolul ar putea ajunge la o medie de 90-100 de dolari pe baril in 2010", se arata in documentul ING. Ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, a anuntat ca tara sa a iesit din recesiune, dupa o crestere de 0,6% a Produsului Intern Brut in cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Performanta rusa este legata de revenirea barilului de petrol la 80 de dolari, ceea ce impulsioneaza rezultatele companiilor petroliere, energetice si miniere ruse. Deprecierea leului fata de dolar a facut ca preturile la carburantii vanduti in tara noastra sa fie mari chiar si in momentul in care barilul de petrol s-a ieftinit de la nivelurile-record de 140 de dolari la 40 de dolari.

Acum insa barilul a ajuns la 80 de dolari, iar companiile petroliere au inceput sa creasca pretul combustibililor. Lunea trecuta, Petrom a majorat pretul motorinei si benzinei cu 7 bani pe litru ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania.

Rompetrol a urmat cu doua scumpiri: una de 8 bani pe litru la benzina si cu 7 bani pe litru la motorina si inca una, in urma cu doua zile, de 5 bani pentru fiecare litru.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#pret benzina, #preturi benzina 2010, #prognoze pret carburanti , #benzina