Biletele de tren se scumpesc cu 8%, incepand de luni

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 09:15
2627 citiri
Biletele de tren se scumpesc cu 8%, incepand de luni

CFR Calatori anunta ca, incepand cu data de 20 septembrie 2010, tarifele din transportul feroviar de calatori se vor majora cu 8%.

"Facilitatile de calatorie acordate de CFR Calatori pana la acest moment se aplica in continuare si dupa majorare, mentinandu-se principiile de protejare a calatorilor care utilizeaza frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordarii de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetisti si de 75% la abonamente pentru elevi si studenti", se arata intr-un comunicat remis presei duminica de CFR Calatori.

Ultima ajustare tarifara a avut loc la data de 1 septembrie 2007.

Fostul ministru Radu Berceanu anunta in urma cu cateva saptamani ca Executivul va lua in discutie majorarea tarifelor cu 8%, de la 15 septembrie. Intre timp, ministrul Berceanu a fost remaniat, astfel ca nu s-a stabilit data la care sa fie discutata propunerea de scumpire a biletelor de tren.

Majorarea a fost decisa in conditiile in care, pentru a reduce pierderile, Guvernul s-a angajat fata de FMI sa majoreze tarifele practicate de 10 companii controlate de stat, respectiv Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.

Conform acordului cu FMI, acestea nu vor putea inregistra pierderi mai mari de 4 miliarde de lei pana la sfarsitul acestui an.

De asemenea, incepand de sambata, Metrorex a scumpit si calatoria cu metroul, o cartela abonament lunar cu 62 calatorii urmand sa coste 27 de lei.

C.B.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bilete tren pret, #scumpiri CFR 2010, #scumpire bilete tren, #tarife cfr , #bilete CFR